Irak Türklerinden KKTC Antalya Başkonsolosluğu'na ziyaret

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram’ı makamında ziyaret etti.

Türk Dünyasından Haberler 26.02.2021 11:07:00 0
Irak Türklerinden KKTC Antalya Başkonsolosluğu

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Antalya Başkonsolosu sayın Mustafa Kemal Beyazbayram’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Muhammet Vural Önal’da eşlik etti.

 

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği heyetini KKTC Antalya Başkonsolosu sayın Mustafa Kemal Beyazbayram ve KKTC Antalya Başkonsolosluğu Eğitim ve Kültür Ataşesi Sayın Mehmet Savaş Kortay tarafından karşılandı.

KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Irak Türklerinin yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Irak Türklerini yakından takip ettikleri ve yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini. Türkmen Davasına gönül verenlerin ve hizmet edenlerin üzerine büyük görev düştüğünü ve atılacak adımların dikkatlice düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş Irak Türklerine sevgi duyan bir insandı. Irak Türkmenlerinin davasının da her zaman manevi destekçisi ve yardımcısı idi. Kıbrıs bizim ikinci vatanımız, Iraklı Türklerinin yaşadığı sıkıntılı günlerde Kıbrıs Türkleri kapılarını bize açtı, destek oldu.” dedi.

 

Başkan Kürşat Çavuşoğlu ziyareti anısına KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Beyazbayram’a Irak Türkmenlerinin Bayrağı, plaket ve Ali Kerküklü’nün “Irak'a Özgürlük Operasyonu ve Kerkük” kitabını armağan etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

Özlem Gültekin

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00