Irakta Seçim heyecanı ve Türkmenler

Irak Türkmenlerinin önemli İsmi ve Türkmen Şanı Medya ve Araştırma Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Köprülü Köşe yazıları ile artı Haber sitemizde.....

Gündem 5.02.2014 18:36:26 0
Irakta Seçim heyecanı ve Türkmenler

30 Nisan 2014 tarihinde Irakta yapılması belirlenen, parlamento seçimleri günü yaklaştıkça, Iraklıların heyecan ve kaygıları da artmaktadır. Bu heyecan ve kaygılardan, uzun zamandan beri, sabahları bombalar sesiyle uykudan uyanan Türkmenler de nasiplerini almaktalardır.
Güzelim Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu gibi nüfusunun yoğunluğu Türkmenlerden oluşan tüm il, kasaba ve köylerde, patlama, kaçırma ve suikast olayları sonucu, inim inim kan ağlaması dinmeyen Türkmenlerin feryadını, kendi siyasetçileri dahil, herkes duymazdan geliyor. Türkmen aydınları ise, siyasilerini birlik beraberliğe çaığrmaktan bıktı usandı.
Siyasilerinin birlik beraberliği sağlamamaları ve birçok ittifak listesi halinde seçime girmeleri, Türkmenleri daha da tedirgin etmektedir. Her kes Irak parlamentosuna daha çok Türkmenin seçilmesi yolunun arayışı içindedir.
Parlamento seçimlerine adaylığını açıklayan onlarca Türkmenin oluşturduğu adaylık tablosunu mercek altına alırsak, seçimden dah da başarılı olmamız konusunda, her hangi çalışmamızın olmadığını anlıyacağız. Belki de çalışmalar olmuştur ancak birlik beraberliğimiz sağlanmıyınca herşeyi yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Nasılda bu darma dağın halimizle başarı sağlıyacağız dersenizde haksız değilsiniz çünkü, görünen köy kılavuz istemez, Kesinlikle birçok oy kaybımız olacaktır ve seçimi kaybedecek kişilerin aldıkları oylarda boşuna yanacaktır.
Türkmenelimizin yerel ve uydu radyo ve televizyonları ve yayın organlarımızın seçimle ilgili programlarına dikkat edersek, bu programların hedeflediği adaylarımızın sayısı bir elin parmaklarını aşmamakta olduğunu göreceğiz. Buda bizi hayal kıgınlığına uğratmaktadır. Sormadan geçemiyorum: “ Belirli kişilerin seçim reklamları yapılacaksaydı, o zaman onlarca adayın gösterilmesi nedendi?’’ ve  ‘’O adaylara verilecek yüzlerce veya binlerce oyların yanmasının hesasabını kim verecektir?’’ sormak gerekmezmi?
Bence Türkmenlerin daha fazla hayal kırgınlığına sürüklenmemeleri ve seçimden başarılı çıkmaları için, geç olmadan bazı özellikleri dıkkata almalarında yarar vardır: ‘’Türkmen siyasi teşkilatları, Türkmen sivil  toplum örgütleri ve Türkmen medyacılarının, halkı daha çok seçime giderek oy vermeye teşvik etmeleri elzemdir.’’ Ayrıca ‘’yapılan seçim propagandaları sadece belirli adaylara tabi tutulmamalıdır.’’ altını çizmekte fayda olan, parlamentoda bulunarak Türkmen davasına önemli katkısı olacak birçok Türkmen adayımız için şimdiye kadar her hangi bir tanıtım ve propagandanın yapılmamasıdır. Onları unutmak ve devre dışı bırakmak büyük haksızlık değilmi? Burada Türkmeneli Televizyonunuda bu konuda daha duyarlı olmaya çağırmak tam yerindedir.
Bana hangi adayların seçilmesi Türkmen davasının lehine olacaktır sorarsanız, efendim ne çoklar derim. Erşet Salihi, Turhan Müftü, Hasan Özmen, Riyaz Sarıkahya, Jale Neftçi, Hasan Turan, Feyha Bayatlı, Fevzi Ekrem Terzi, Niyazi Mimaroğlu, Ammar Kahya, Feyzullah Sarıkahya, Güner Kerküklü, Gülen Tepebaşı ve Kahtan Vindavi gib dava arkadaşlarımız seçililerse, gelecek dört yıl süresince milletimizin birçok haklarını elde etmiş oluruz, Malumunuzdur, Türkmen lehine birçok yasalar son aşamasına gelmektedir. Seçilecek yeni temsilcilerimizin çaba ve uğraşılarıyla yasalanacaktır. Milli geçmişlerine tanık olduğumuz mücadeleci tüm kıymetli adaylarımıza bol şanslar ve başarılar temennisile.

38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79