İRANLI TUR OPERATÖRLERİ MARDİN VE BATMAN`A HAYRAN KALDI

DİKA Ajansının desteği ve Batman Valiliği, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu (GBYK) işbirliğinde, Batman ilinin ve bölgenin turizm destinasyonu olarak tanıtılması ve sahip olunan yerel potansiyelin harekete

Turizm 25.04.2018 21:50:08 0
İRANLI TUR OPERATÖRLERİ MARDİN VE BATMAN`A HAYRAN KALDI

DİKA Ajansının  desteği ve Batman Valiliği, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu (GBYK) işbirliğinde, Batman ilinin ve bölgenin turizm destinasyonu olarak tanıtılması ve sahip olunan yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla 14-17 Nisan 2018 tarihlerinde, İran turizminde potansiyel sahibi 40 tur operatörüne yönelik "Yukarı Mezopotamya Tanıtım Programı" düzenlendi.

 

Batman'ın ve bölgenin turizmini canlandıracak olan tanıtım programı kapsamında, seyahat acentelerinin bölgeye tur programları düzenlemeleri ve bölge illerinin sahip olduğu turizm potansiyelinin tanıtılması hedefleniyor.


DİKA AjansININ  bölgenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak, iç turizm dinamiklerini hareket geçirmek ve kent markalaşmasını sağlamak misyonu kapsamında Batman ve Mardin illerinde önemli bir gezi heyeti ağırlandı. Bu heyetin ziyaretinden sonra bölgeye gelen turlar artmaya başlayacak. Batman'da bu organizasyondan alınan olumlu sonuçlarla ulusal ve uluslararası alanda çok ciddi tanıtım ataklarıyla, değerlerimizi, tarihi ve doğal güzelliklerimizi en güzel şekilde pazarlayarak bölgenin kalkınmasına ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.DİKA  Ajansı , Batman'ın ve bölgenin  hak ettiği turist sayısına ulaşması için iç ve dış piyasada tanıtımını sağlamaya devam edeceği bildirildi.



Batman'da düzenlenecek olan 42. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında dört gün boyunca Batman'da konaklayan ve İran'ın Tahran, Tebriz ve Urmiye şehirlerinden gelen davetlilere; Batman ilinde Seyid Bilal Türbesi, Hasankeyf antik kentinde bulunan İmam Abdullah Zaviyesi, Zeynel Bey Türbesi ile, Hasankeyf Kalesi, Gre Miro Höyüğü, Batman Çayı üzerinde bulunan Malabadi Köprüsü; Mardin ilinde Midyat şehir merkezi, Mardin eski çarşı, Kasımiye Medresesi gezdirilmiştir. Ayrıca Batman ve Mardin'e özgü yöresel lezzetlerin sunulduğu kahvaltı ve yemeklerin yanı sıra Hasankeyf Seyir Tepesinde müzik dinletisi düzenlenmiştir.
Söz konusu organizasyonda Batman Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyon görevini üstlenirken, TÜRSAB GBYK planlama aşamasında yer alırken, tüm yemek giderleri ise DİKA Ajansı tarafından karşılandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BATMAN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00