İŞ BULAMAYAN ESKİ HÜKÜMLÜ MEHMET DEMİR BUGÜN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI

12 gündür iş bulamadığı içim Açlık Grevi yapan 2 çocuk Babası Mehmet Demir Bugün Açlık Grevini bırakarak , Ölüm orucuna başladığını duyurdu.

Mardin 21.07.2020 11:03:46 0
İŞ BULAMAYAN ESKİ HÜKÜMLÜ MEHMET DEMİR BUGÜN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI

 


12 gündür iş bulamadığı içim Açlık Grevi yapan 2 çocuk Babası Mehmet Demir Bugün Açlık Grevini bırakarak , Ölüm orucuna başladığını duyurdu.

 

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşamını sürdüren Evli ve  2 çocuk Babası Mehmet Demir Gençlik Hatası olarak değerlendirdiği bir hata sonucunda cezaevine düştüğünü ve Adli bir vakadan 6 yıl 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğunu belirterek,cezasını tamamlamasının ardından iş için çaldığı tüm kapıların yüzüne kapandığını belirterek 5 aydır evinin kirasını ödeyemediğini açıkladı.

 

Kamu kurumları ile 50 ve daha üstü personel çalıştıran yerlerin yasada var olan eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunu yerine getirmelerini  beklediğini ve kimseden yardımistemedeiğini belirten Mehmet Demir, eylemini Mardin Karayolları Parkı’na taşımadan önce Mardin Barosu’na da dilekçe vererek, eylemini bildirdi.

 

12 Gündür Karayolları parkında bir Bankta oturarak 12 gün boyunca sürdürdüğü Açlık Grevinden sonuç alamayan Mehmet Demir Bugünden itibaren Ölüm Orucuna başladığı ve ölümü halinde bunun sorumlularının görevini yerine getirmeyen Mardin Valisi ile İşkur Mardin Müdürü olacağını belirterek,sonuç alıncaya kadar açlık grevine devam edeceğini açıkladı.

 

Mehmet Demir Cezaevinden çıktığı bir buçuk yıl boyunca yaşamını normalleştirmeye çalıştığını belirterek , "Benim  Eşim ve 2 Çocuğum var. Cezaevinden çıktıktan sonra iş aradım bulamadım.Defalarca ,Siyasilerle ve yetkililerle görüştüm. görüştüm. Ancak bugüne kadar iş bulamadaım.5 aydır evimin kirasını ödeyemedim.Yapacak  bir şeyim kalmadı,ben sadece  güvenceli   iş istiyorum.Kimseden Maddi beklentim yok,Kamu kurumlarında Temizlik İşçisi veya cay ocagında  bunun gibi iş  istiyorum.başka bir şey istemiyorum''Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU

 

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15