İŞ ADAMLARINDAN YAŞAR`A ÖDÜL,YAVAŞ`A ANAHTAR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin (BAGİAD) düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Programda Yaşar'a Çevre Onur Ödülü, Yavaş'a i

Magazin 8.02.2014 12:06:59 0
İŞ ADAMLARINDAN YAŞAR`A ÖDÜL,YAVAŞ`A ANAHTAR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BAGİAD) düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Programda Yaşar’a Çevre Onur Ödülü, Yavaş’a ise Ankara’nın temsili anahtarı verildi.
Gimat Otel’de verilen kahvaltıya Yaşar ve Yavaş’ın yanı sıra Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, BAGİAD Yönetim Kurulu BaşkanıBahri Küpeli, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda iş adamı ve girişimci katıldı.
Çevre dostu Yenimahalle
Programda bir konuşma yaparak belediyenin çevreye duyarlı projelerinden söz eden Yaşar, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak hedefinde olduklarını kaydetti. İlçeye nefes aldırmak için yeşil alanları çoğalttıklarını belirten Yaşar, “2009 yılından bugüne kadar 1 milyon 500 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandırdık. Yakacık bölgesinde açtığımız 176 bin metre kare alan üzerine kurulu mesire alanı ile önemli bir ihtiyacı karşılamış olduk. Ayrıca ‘Kendi enerjini kendin üret’ sloganıyla ilçemize bir Teknopark kazandırdık. 12 bin 500 metre kare yeşil alana kurulmuş olan Teknopark’ta planetaryum gösteri merkezi, biogaz, biodizel ve hidrojen üretim tesislerinin yanı sıra elektro fitness bisikleti, solar termik santral, vertical rüzgar türbini ve solar pv ünitesi de bulunuyor. Parkın aydınlatmaları da solar aydınlatma direkleri sayesinde yapılıyor. Bunlara ilave olarak ilçemiz geneline yerleştirilen yer altı çöp konteynerleri, geri dönüşüm kumbaraları da çevreye ilişkin diğer projelerimiz arasında yer almaktadır” dedi.
Yeni dönemde de Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Yaşar, “Yapılan hizmetler ve yeni projelerle Yenimahalle’de yaşamak ayrıcalık olacak” ifadelerini kullandı.
Kahvaltıda Yaşar’a 2013 yılında göstermiş olduğu çevre bilincinin ortaya çıkartılmasındaki duyarlı çalışmalarından dolayı Avrupa Çevre Temizlik Platformu Türkiye Delegasyonu tarafından çevre onur ödülü verildi.
Yavaş projelerini anlattı
Ankara’yı marka kent yapmak için çalışacaklarını kaydeden CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş ise “Şimdiye kadar ki yerel yönetimlerin görmediği Ankara’nın gerçek turizm potansiyelidir. Biz bu potansiyeli ortaya çıkarmak için işe koyulacağız” dedi.
Başkent’in termal su kaynakları bakımından zengin bir il olduğunu belirten Yavaş, Ankara’yı termal turizmin merkezi yapacak projelerinden söz etti.
Ankara’nın kent kimliğini kaybettiğini belirten Yavaş, geçmiş kültürlere ait tarihi eserlerin, yapı ve konutların koruma altında tutulması gerektiğini belirtti. Yavaş, “Kızılay Yeniden Projesi” ile de Kızılay’ın yeniden hayat bulacağını sözlerine ekledi.
Desteklerini ilettiler
BAGİAD’ın kuruluşundan ve projelerinden bahseden BAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Küpeli, “Toplumun sosyal, ekonomik, kültürel yapısının geliştirilmesine katkıda bulunma hedefindeyiz. Türkiye’nin batıya yönelik yüzünü temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kahvaltıda bulunan iş adamları ve girişimciler de tek tek söz alarak kendilerini tanıttı. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Yaşar ve Yavaş’a desteklerini ileten işadamları, seçim yarışında başkanlara başarılar diledi.
Yavaş’a anahtar jesti
Konuşmaların ardından BAGİAD tarafından Yavaş’a Ankara’nın temsili anahtarı takdim edildi.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04