IŞİD KOMUTANI`NDAN BİR ÜLKEYE DAHA TEHDİT YAĞDI

IŞİD'in Çeçen asıllı komutanı Şişani, babasına gönderdiği bir mesajda yakın zamanda IŞİD'in Rusya'yı hedef alacağını söyledi.

Gündem 11.10.2014 13:35:17 0
IŞİD KOMUTANI`NDAN BİR ÜLKEYE DAHA TEHDİT YAĞDI

IŞİD’in Çeçen asıllı komutanı Şişani, babasına gönderdiği bir mesajda yakın zamanda IŞİD’in Rusya’yı hedef alacağını söyledi.

IŞİD’in Çeçen asıllı komutanı Ömer el Şişani’nin Rusya’yı tehdit eden bir açıklaması ortaya çıktı. Şişani mesajında IŞİD’in Irak ve Suriye’deki hedeflerini yerine getirdikten sonra sıradaki hedeflerinin Rusya olduğunu söylüyor.

Şişani, babasına gönderdiği mesajında bir sonraki hedeflerinin Rusya olacağını ve Rusya’ya “gününü göstereceklerini” söylüyor.

Şişani’nin Gürcistan’da yaşayan babası Timur Batıraşvili, IŞİD komutanı olan oğlunun mesajında, “Baba üzülme, geleceğim ve Ruslara günlerinin göstereceğim. Emrimde binlerce kişi var ve bunlara yenileri eklenecek. Ruslardan intikamımızı alacağız” ifadelerini kullandığını söyledi.

ABD ve Avrupa, IŞİD bünyesindeki savaşçıların daha sonradan ülkelerine dönerek burada saldırılar düzenleyebileceği riskinden bahsediyordu. Şişani’nin mesajının da bu açıdan değerlendirildiği belirtiliyor.


YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve videolar, sitemiz kaynak gösterilmek veya ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


 




23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00