İSPANYA'DA KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANAN ÖRGÜT LİDERİ KERİM DAĞLIOĞLU'NA 'ARGAY' OPERASYONU

İçişleri Bakanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının katılımıyla İspanya’da “ARGAY” Operasyonu gerçekleştirildi. Liderliğini Kerim Dağlıoğlu'nun yaptığı Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi.

Ankara 26.06.2024 13:17:00 0
İSPANYA

İçişleri Bakanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının  katılımıyla İspanya’da “ARGAY” Operasyonu gerçekleştirildi. Liderliğini Kerim Dağlıoğlu'nun yaptığı Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi.

 

İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya, Türk, İspanyol ve Fransız polisince İspanya'da düzenlenen Argay Operasyonu'yla elebaşılığını KIRMIZI bültenle aranan Kerim Dağlıoğlu'nun yaptığı uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini açıkladı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın katılımıyla İspanya’da “ARGAY” Operasyonu gerçekleştirildi. Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi.


Ülkemizce Kırmızı Bülten’le aranan ve Emre Karaca ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu yakalandı.

  • Ayrıca Argay Operasyonunda; Ülkemizce narkotik suçlarından uluslararası seviyede aranan Kerim Dağoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı olan örgüt üyesi toplam 42 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.
  • Yaklaşık 9 aydır devam eden ve polisiye iş birliği çerçevesinde 11 Haziran tarihinde startı verilen  İspanya’daki operasyonlarda Fransız, İspanya Guardia Civil ve Türk Emniyetinden oluşan 400’den fazla polis katıldı.
  • Granada, Malaga ve Sevilla’da yapılan operasyon ve ev aramalarında; 2 tondan fazla esrar ve çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi. 
  • Europol’ün destek verdiği soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri, zehir tacirlerine karşı omuz omuza çalıştı.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:


"Europol'ün destek verdiği soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri, zehir tacirlerine karşı omuz omuza çalıştı. Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil, uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimiz müsterih olsun, zehir tacirlerine dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar nefes aldırmayacağız."dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


38.6° / 24.3°
  • BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,71% -0,31
  • EURO

    35,10% -0,38
  • GRAM ALTIN

    2451,15% -0,25
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45