Isparta’ da Atıklar MAMA’ ya Dönüşüyor

Sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyacına karşılamak amacıyla Isparta Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanan Pugedon MamaMatik’ ler hizmete girdi.

Belediye Haberleri 7.08.2024 09:50:00 0
Isparta’ da Atıklar MAMA’ ya Dönüşüyor

Sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyacına karşılamak amacıyla Isparta Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanan Pugedon MamaMatik’ ler hizmete girdi.

Isparta Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak tasarlanan 20 adet Pugedon MamaMatik hizmete girdi. Pugedon MamaMatik vatandaşların atacağı pet şişe, cam şişe ve metal ambalaj atıkları karşılığında sokak hayvanları için mama veriyor. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüten Isparta Belediyesi Sokak hayvanları için de yenilikçi projeler üretiyor. Bu kapsamda tamamen güneş enerjisi ile çalışan ve çevre dostu olan Pugedon MamaMatik’ ler şehrin birçok noktasında hizmete girmiş durumda.

 

Her Atık Çöp Değildir

 

Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada bir taraftan geri dönüşebilir atıkları ekonomiye kazandırırken bir taraftan da sahipsiz hayvanları beslediklerini söyledi. Isparta Belediyesi ile çok hayırlı bir projeye imza attıklarını söyledi. Akay “Isparta’ da 20 muhtelif noktaya yerleştirilen otomatlarla sokak hayvanları ile hayvanseverler arasında bir köprü oluşturduk. Hayvanseverlerin Pugedon MamaMatik’ lere atacakları pet şişe, cam şişe ve metal kutu atıkları sevimli minik dostlarımıza mama olarak geri dönecek. Sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için geliştirdiğimiz bu otomatlar atılan her karşılığında mama vererek sokaktaki can dostlarımızı beslerken, sıfır atık ve geri dönüşüme de dikkat çekiyor” dedi.

Pugedon MamaMatik Nasıl Çalışıyor?

 

Pugedon MamaMatik’ lerin sokak hayvanlarının rahatlıkla ulaşabileceği 2 bölümü var. Bunlardan bir tanesinde su bulunuyor. Su şebeke sistemine bağlı. Bittikçe otomatik olarak doluyor. Diğer bölüme hayvan severlerin atacağı ambalaj atıkları sayesinde taze mama dökülüyor. Bu sayede sevimli minik dostlarımız, çevre dostu güneş enerjisi ile çalışan MamaMatik’ lerden günlük besinlerini ve su ihtiyaçlarını temin etmiş oluyorlar. Otomat güneşsiz günlerde içindeki akü ile çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanmış. Akıllı yazılımı sayesinde kaç atık atılmış, ne kadar mama verilmiş, kaç sokak hayvanı beslenmiş, atık ve mama depolarının doluluk oranları gibi bilgilere de anlık online olarak ulaşmak mümkün.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacındayız

 

Topluma geri dönüşümün önemini ve çevre bilincini anlatmak, geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını milli ekonomiye kazandırmak ve sokak hayvanlarının beslenmesini sağlamak amacıyla geliştirilen Pugedon MamaMatik’ ler yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanlarının umudu oldu. Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, yaptığı açıklamada “bu otomatla geri dönüşebilir ambalaj atıklarını milli ekonomiye kazandırmayı hedefledik. Bu işi yaparken de sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine ve su ihtiyaçlarına katkı sağlamayı düşündük. Burada temel amacımız, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza çevre bilincini ve hayvan sevgisini aşılamaktı. Ürettiğimiz bu cihazla bunu başardık. Özellikle yaz aylarında birçok sokak hayvanı su ve yiyecek bulmakta zorlanıyor. Otomatlarımıza atılan plastik, cam ve metal kutular can dostlarımıza su ve mama olarak dönüyor. Bir nevi atıklarımız da değerlenerek, milli servet olarak katma değere katkıda bulunmuş oluyor" dedi.

Hem çevreyi hem de hayvanları koruyor

 

Bu sistemle çevreyi de koruduklarını belirten Akay, "Hayata geçirdiğimiz projeyle ülkemizin önemli sorunlarından olan atık ithalatını azaltmayı da hedefliyoruz. Bir pet şişenin doğada yok olması yüzlerce yıl alıyor. Ayrıca çevrede büyük kirlilik sorunlarına yol açıyor. Biz doğaya atılması yerine otomata atılarak hem geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle doğadan alınan tekrar doğaya kazandırılmış oluyor. Hedefimiz bu otomatları ülkemizin her yerine kurarak hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de hayvanlarımızın beslenmesini sağlamış olmak. Isparta Belediyesine göstermiş olduğu duyarlılık için çok teşekkür ediyorum. Tüm belediyelerimizle işbirliği yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ISPARTA


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Atıklar Dönüşüyor
35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12