İŞSİZLİKTEN BUNALDI ADAY OLMAYA KARAR VERDİ

Kaş ilçesinde yaşayan ve yıllardır iş bulamayan Osman Çetin (33), seçimlerde aday olacağını ilan ederek büyük yankı uyandırdı.

Gündem 7.11.2013 14:36:14 0
İŞSİZLİKTEN BUNALDI ADAY OLMAYA KARAR VERDİ

Kaş ilçesinde yaşayan ve yıllardır iş bulamayan Osman Çetin (33), seçimlerde aday olacağını ilan ederek büyük yankı uyandırdı.

Kaş ilçesinde yaşayan ve yıllardır iş bulamayan Osman Çetin (33), seçimlerde aday olacağını ilan ederek büyük yankı uyandırdı. Çetin, sosyal medyada rating rekorlarını kıran hikayesi ile de gündemden düşmüyor.


 Arkeoloji bölümünü 3. sınıftan terk ettiğini  ve yıllardır işsiz olduğunu söyleyen Çetin çareyi Belediye Başkanlığı’na aday olmakta buldu. Çetin, Belediye Başkanlığı için de şansının yüksek olduğunu savundu. 

 

Partili değil ama bağımsız da değil

 

Kaş ilçesinde düzenlediği basın toplantısına davet ettiği gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osman Çetin, adaylığını herhangi bir partiden koymadığını, ancak bağımsız da olmadığını belirtti. “Neden siyasi bir partiden adaylığınızı koymadınız?” sorusuna, “ Aday adayı olacağım da, sonra partinin beni aday göstermesini bekleyeceğim, ölme eşşeğim ölme” diye cevap veren Çetin, Kaş halkına bağımlı olduğu için bağımsız aday olmak yerine bağımlı aday olmayı tercih ettiğini ifade etti.

 

“Destek Bekliyorum”

 

Belediye Başkanlığına aday olmasına, işsizliğin ve Belediye Başkanlarının sebep olduğunu belirten genç aday, Kaş`ı bir dünya markası haline getireceğini, bundan dolayı da maddi destek beklediğini ve destek olması durumunda da adaylığını resmiyete dökeceğini ifade etti. Osman Çetin’in bu açıklamaları salonda hayretle izlenirken, arkadaşları tarafından konuşması sık sık “ Yürü bee, Arkandayız!”, “ Kim tutar seni!” sözleri ile yarıda kesildi.

 

"Oy Verin Osman’a, Hıyar Dikin Bostana"

 

Siyasetin boş vaatler ile yapılmaması gerektiğinin altını çizen Osman Çetin, seçimde kazanan tarafın kendisi olacağını iddia etti. Diğer adayların vaatlerini samimi bulmadığını ve bunun kendisi için avantaj olacağını savunan Çetin şöyle konuştu; “ İçinizden biri değilim, Kaş’ın ve köylerinin sorununu bilmiyorum, umurumda da değil. Sizin için değil kendim için çalışacağım. Hiç bir projem de yok. Hele yumurta deliğin ağzına gelsin bakarız. Siz oy verin gerisini boş verin. Benden iyisini bulamazsınız. Sloganımızda da dediği gibi, Oy verin Osman’a, hıyar dikin bostana.”

 

"Kaybetme şansım yok"
 

 Rakipleri karşısında ezici bir üstünlüğü olduğunu iddia eden Osman Çetin, “ Kaş’ta ne kadar işsiz varsa hepsi benim seçmenim.  Buna kendi arkadaş çevremi de ekleyin, kafadan %50. Kaybetme şansım yok” diyerek rakiplerine gözdağı verdi. 

Osman Çetin, kendisini arayanlar olması üzerine sözlerine son verip herkesi şaşırtarak aniden toplantıdan ayrıldı. 

(AHA) Kaş  / Suat METİN 07.11.2013

 

 

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04