İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİNDEN ANLAMLI ZİYARET

İstanbul Aydın Üniversitesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü?nün yanında açılan 15 Temmuz Şehitler Makamı?nı ziyaret ederek demokrasi şehitlerini andı.

21.07.2017 15:46:47 0
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİNDEN ANLAMLI ZİYARET

İstanbul Aydın Üniversitesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yanında açılan 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret ederek demokrasi şehitlerini andı.

 

15 Temmuz 2016’da meydana gelen hain darbe girişimine ilkandan itibaren en büyük tepkiyi veren kurumlardan biri olan İstanbul AydınÜniversitesi (İAÜ), hain girişimin yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın da katıldığı bir törenle açılan 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaretetti.

 

ANITI İNCELEYİP DUAETTİLER

 

İAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ve Prof. Dr.Orhan Canbolat’ın öncülüğünde gerçekleşen ve üniversitedeki tüm fakültelerindekanlarıyla meslek yüksekokulu müdürlerinin katıldığı ziyarette anıt incelendive şehitler için dualar edildi. İAÜ akademisyenleri, darbe gecesi ihanete karşıgöğsünü siper eden 250 şehidin anısına yapılan Şehitler Makamı’nı incelerkenduygu dolu anlar yaşadı.

“O GECEYİ YENİDENYAŞADIK”

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi RektörYardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz şunları söyledi: “Her ne kadar bazıçevrelerce çarpıtılmaya, bir algı yönetimi oluşturulmaya çalışılsa da, 15Temmuz gecesi Türk milleti büyük bir sınav verdi. Hepimiz için en kutsal görevsayılan vatan savunmasını, yani ‘birinci vazifesini’ başarıyla yerine getirdi.Bu sırada da 250 şehit verdi. Biz de, gerek 15 Temmuz’a ilk andan beri en büyüktepkiyi veren bir eğitim kurumu olmanın verdiği sorumlulukla, gerekse de devletimizeyönelik olarak geliştirilen haksız, yıpratıcı, olumsuz değerlendirme ve ağırithamlara karşı, üniversite olmanın gereğini yerine getirmek amacıyla, şehitlerimizinanısına bir dizi etkinlik düzenlemeye karar verdik

 

. Bunlardan biri de, o gününanısına yaptırılan abideyi ziyaret etmekti. Anıtı incelerken o geceyi adeta birdaha yaşadık ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andık. Onlar bu ülkeningerçek kahramanlarıdır. Dileriz, ülke olarak bir daha böyle bir imtihandangeçmek zorunda kalmayız.”

 

250 ŞEHİDE 250 SERVİ

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışında yeralan Şehitler Makamı, beş kemerli beşgen yıldız tasarımına sahip. Yaklaşık 130metrekare alan kaplayan abidenin ortasında mukarnaslı bir havuz bulunuyor. Anıtagiden yolun etrafına, 15 Temmuz şehitlerini temsilen 250 adet servi ağacı vegül dikildi. Ağaçların önüne çakılan metal plaka üzerine her bir şehidin adı veyaşı bulunuyor. Şehitlerin bilgileri, anıtın içindeki kitabede de yer alıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04