İSTANBUL`DA SUYA İNDİRİM MÜJDESİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi`nde alınan kararla, İstanbul`da konutların su tarifesinde 1 Ocak 2018`den itibaren yüzde 5 indirim yapılacak
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın teklifiyle, İstanbulluların suya daha ucuz ulaşması için konutların su tarifesinde 1 Ocak 2018'den itibaren yüzde 5 indirim yapılacak. İSKİ ayrıca, şehit ve gazi aileleri ile engelli ve dar gelirli vatandaşları, "Kademeli Tarife'den" muaf tutularak "Konut 1" kademesinden tarifelendirilecek.
İBB'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde yapılan İSKİ Genel Kurulu'nda, Başkan Uysal'ın su satış fiyatında indirim yapılmasına ilişkin teklifi onaylandı ve karara bağlandı. Karara göre, İstanbul'daki konutlarda 1 Ocak 2018'den itibaren suyun Kademe 1 metreküp fiyatı 4,59 TL'den 4,37 TL'ye, suyun kullanım oranına göre artış gösteren Konut 2 Kademe fiyatı 6,71 TL'den 6,40 TL'ye, Kademe 3 Tarifesi ise 9,77 TL’den 9,31 TL’ye düşürüldü.
Belediye Meclisinin İSKİ Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, tüm şehit ve gazi aileleriyle engelli ve dar gelirli vatandaşların kullandıkları su tarifeleri yeniden düzenlendi. Söz konusu aboneler, yine 1 Ocak 2018'den itibaren "Kademeli Tarife'den" muaf tutularak "Konut 1" kademesinden tarifelendirilecek. Şehit ve gazi aileleriyle engelli vatandaşlar yüzde 50 indirim hakkından yararlanmaya devam edecek.
Yönetmelikte belirtilen dar gelirli vatandaş kapsamına "65 Yaşını Doldurmuş Aylık Bağlanan Muhtaçlar, Kaymakamlıklardan Muhtaçlık Belgesi Alanlar, Gelir Testi Sonucu SGK primlerinin ilgili Kamu İdaresi Tarafından Karşılananlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Yardıma Muhtaç Olduğu Bildirilenler" giriyor.
İstanbullular, yüzde 5'lik indirimden 1 Ocak 2018'den itibaren yararlanacak.
Artuklu Haber Ajansı-İstanbul
-
1
DOĞAN BEKİN ÇOCUK ADALET SİTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI TBMM'YE TAŞIDI
-
2
TIP ÖĞRENCİSİ BERKAY’IN ADI ATA ÇİFTLİĞİ’NDE YAŞAYACAK
-
3
MOTO KURYELER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
-
4
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
5
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
6
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
7
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
8
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
9
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
10
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
11
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
BIST 100
16068,61%0,71
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,94% 0,14
-
GRAM ALTIN
7120,47% 0,16
-
Ç. ALTIN
11511,77% -0,20



