İSTANBUL MARDİNLİLER DERNEĞİ BAŞKANI BODURDAN,SANCAR`A TEBRİK MESAJI

İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Ahnet Fuat Bodur, Kimya dalında aldığı Nobel ödülü ile Türkiye`nin ve Mardin`in Gurur kaynağı Olan Prf.Aziz Sancar`ı Tebrik ederek,yaşattığı Coşku ve Milli Sevinç nedeniyle Şükranlarını sundu.

9.10.2015 10:02:50 0
İSTANBUL MARDİNLİLER DERNEĞİ BAŞKANI BODURDAN,SANCAR`A TEBRİK MESAJI

İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Ahnet Fuat Bodur,Kimya dalında aldığı Nobel ödülü ile Türkiye'nin ve Mardin'in Gurur kaynağı Olan Prf.Aziz Sancar'ı Tebrik ederek,yaşattığı Coşku ve Milli Sevinç nedeniyle Şükranlarını sundu.
Merkezi İstanbul,Bahçelievlerde bulunan İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Ahmet Fuat Bodur Artuklu Haber'e yaptığı özel açıklamada:,''Mardin’in Savur ilçesinde başlayan, İstanbul Tıp Fakültesi, ardından Amerika’da devam eden başarı öyküsünün Nobel Ödülü ile taçlanması, başarmanın temelindeki güçlü iradenin önünde   hiçbir engelin durmayacağının en güzel kanıtıdır.

Kültürlerin, bilimin ve insanlık tarihine ışık tutan Mezopotamya topraklarının saygın evladı Aziz Sancar, dünyaya ve bilime hediye ettiği başarısı ile bir Mardinli olarak gurur duyuyor, bu topraklardan bilim dünyasına verilen   bu anlamlı mesaja, bu topraklarda yetişecek yeni nesillerin sahip çıkmasını ve örnek almasını bekliyorum''Dedi.
Başkan Bodur yaptığı çalışmalar ile İnsanlığa ışık tutan bir bilim adamının,Mardinli olmasından elbetteki gurur duyduk,Ancak Bilimde Irkın,Cinsiyetin veya Milliyetin hiç önemi yoktur.Hangi ırktan,Hangi Cinsiyetten,Hangi Milliyet'ten olursa olsun,İnsanlığın gelişimi için katkıda bulunan Tüm bilim adamlarına Olduğu gibi sayın Aziz Sancar'a da yaptığı çalışmalar,İnsanlığa sağladığı katkılar için şükranlarımızı sunuyor,Teşekkür ediyoruz.
Başarısı Türkiye’deki ve dünyadaki tüm Türk bilim insanları için ufuk açıcı ve ümit verici bir gelişme olduğuna inandığım, bu toprakların yetiştirdiği bir değer olan Prof. Dr. Sancar'a ülkemize ve Mardin’imize yaşattığı gurur için teşekkürlerimi sunarım.  ''Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI                 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78