İstanbul Feshane'de `Elazığ Tanıtım Günleri`

İstanbul'da bu yıl ikincisi düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri 2014” başladı. İstanbul Feshane'de düzenlenen tanıtım günleri Bugün sona erecek....

7.09.2014 09:50:47 0
İstanbul Feshane

İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Elazığ Tanıtım Günleri 2014” başladı. İstanbul Feshane’de düzenlenen tanıtım günleri Bugün sona erecek....

Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) öncülüğünde, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı ve birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen İstanbul Feshane’de başlayan “Elazığ Tanıtım Günleri"nin bugün ilk günüydü.

Açılışa büyük ilgi
İstanbul`da yaşan Elazığlılar ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören “Elazığ Tanıtım Günleri” Türk Halk Müziği sanatçısı Esat kabaklı`nın verdiği konser ile açıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay,  Elazığ Belediye Başkan Mücahit Yanılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail ERDEM, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf UÇAR, Elazığ Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Soylu ve bir çok önemli isim katıldı.

“Elazığ Tanıtım Günleri"nin açılışnda konuşan İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, ELFED etkinlik devetine gelmeyen Elazığ İlçe Belediye Başkanlarını ve Elazığlı Sivil Toplum örgütlerini topa tuttu. 

 AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü DEMİRBAĞ ise, bir Elazığlı olarak İstanbul`da görev yaptığı süre boyunca yaptığı icraatları anlattı.

 Standlarda Elazığ mutfağının seçkin yemekleri olan İçli köfte, sırrın, peynirli ekmek, ayranlı köfte, harput köfte, yağlı ekmek, kavurma, şehriye, erişte, tandır ekmeği, orcik, pestil, pekmez, karakovan balı, gömme, ayran aşı, baskil kaysısı, meyve kuruları bulunurken gokkoşların gözleri bumbar dolması, elazığ güveci, pirpirim, aradı fakat bulamayınca elfed başkanı Faik içmeli hemşerilerine ikram ettiği hedikle idare ettiler.
ELFED Başkanı Faik İÇMELİ yaptığı açıklamada;

“Bunu tüm açıklığıyla söyleyeyim, Rize’den sonra biz ikinci sıradayız. Bilboardlarda, metroda, metrobüslerde, sokaklarda, caddelerde… her yerde Elazığ var. İnsanların buraya gelip buranın havasını teneffüs etmesi ve bir adım ilerisi ise Elazığ’a gitmesi için gayret ediyoruz. Açıkçası Elazığ’dan daha çok katılım bekliyordum esnaf bazında. İstediğimiz gibi olmadı ama canları sağolsun, biz görevimizi yaptık." ifadelerini kullandı.

 ETSO Başkanı Ali ŞEKEDAĞ yaptığı açıklamada;

“Genelde iyi geçiyor, söz verip gelmeyen firmalar var ama İstanbul’daki Elazığlılar’n yoğun ilgisi bizi memnun ediyor” şeklinde konuştu.
 
Elazığ Belediyesi, diğer tanıtım günlerinde olduğu gibi bu tanıtım günlerinde de vatandaşlara Elazığ’ı tanıtan ücretsiz yayınlar dağıtırken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise ikram ettiği çedene kahvesi, orcik, ağın leblebisi ve dut başta olmak üzere çeşitli yöresel ürünler ile ilgi odağı oluyor.

 Yerel TV’ler etkinliklerin büyük bölümünü canlı yayınlarla Elazığ’a taşırken, Haber Kıta, İstanbul 1 Tv ve Haber 7 başta olmak üzere çeşitli basın kuruluşları da etkinlikten canlı yayınlar düzenliyorlar.


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64