İSTANBUL'DA BU YIL İLK KEZ DÜZENLENEN JEWELLERY WEEK ETKİNLİK GÜNLERİNE MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ DE KATILDI

Kuyumculuk Sektörünün gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan ve takı sanatının tanıtıldığı, İstanbul Jewellery Week tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen dijital etkinlik günlerine Mardin Artuklu Üniversitesi de katıldı.

14.12.2020 13:52:00 0
İSTANBUL

Kuyumculuk Sektörünün  gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan  ve takı sanatının tanıtıldığı, İstanbul Jewellery Week tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen dijital etkinlik günlerine Mardin  Artuklu Üniversitesi de katıldı. 

 

İstanbul Jewellery Week 7-10 Aralık 2020 tarihleri arasında ilk kez düzenlenen ve tüm gün süren dijital etkinlik serisinde; tasarımcı, usta, atölye ve galeri, koleksiyonlara ait  sunum ve seminer etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

Bu yıl Pandemi sürecinden dolayı seyahat edemeyen yabancı tasarımcıları dijital olarak konuk eden   İstanbul Jewellery Week, dört gün boyunca devam eden   toplamda 25  etkinlikte, yerli ve yabancı katılımcılar sosyal medya üzerinden sunumlarını yaparak hünerlerini sergiledi.

 

Mardin ArtukluÜniversitesi , dünya çapında ilgiyle izlenen ve Türkçe/İngilizce çift dilli ve alt yazılı yayınlanan dijital sunumlar, takının, tasarımcının, ustanın, ve gelecek vadeden tasarımcının kendilerini ifade edebildiği ve Dünya Takı Sanatçılarının da davet edildiği IJW etkinliklerinde yerini alarak, Midyat Telkâri sanatı ile işlenmiş eserler  ile MAÜ Güzel sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Yeşilmen’in sanatçı kimliği ile  kendine has takı tasarımlarını uluslararası topluluklara tanıttı.

 

Konuya ilişkin görüş bildiren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İstanbul Jewellery Week  tarafından düzenlenen dijital etkinliklerin, sektörün önemli firmalarını ve markalarını alıcılarla buluşturarak yeni iş fırsatları ile bilgi paylaşımı açısından en uygun platform olduğunu belirterek,   Mardin’in Telkâri sanatının ve Üniversitemiz akademisyenlerinin özgün tasarımlarının dünyaya tanıtılıyor olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Yeşilmen iki gün katıldığı dijital fuarda ilk gün Telkari Tasarım Atölyesinden ‘Telkâri Sanatı ve İnovasyon’ üzerine bir sohbet  gerçekleştirdiğini, ikinci gün ise sanatçı kimliği ile  kendine has takı tasarımlarının tanıtımını yaptığını söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI
 

  •  

28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00