İSTANBUL'DA ETO AKADEMİ EĞİTİMLERİNE BAŞLDI

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş Arasında; “ Güneş Enerjisi Eğitim Protokolü” İmzalandı.

Gündem 28.11.2023 10:28:00 0
İSTANBUL

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş Arasında; “ Güneş Enerjisi Eğitim Protokolü” İmzalandı. İmzalanan Protokol çerçevesinde başlayan ücretsiz eğitimlerin ilki İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Bünyesinde kurulan “ ETO Akademi” de başladı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İstanbul Enerji ve İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası, güneş enerjisi sistemleri üzerine önemli bir iş birliğine imza attı. Bugün gerçekleştirilen törenle, taraflar arasında Güneş Enerjisi Sistemleri, Kurulumu, Bakım Onarım konularında kapsamlı bir eğitim protokolü imzalandı.

 

İmzalanan Protokol kapsamında, enerji sektöründe faaliyet gösteren teknik personelin güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu, bakımı ve onarımı konularında uzmanlaşmalarını hedefleyen çeşitli eğitim programları düzenlenecek. İmzalanan protokol, sürdürülebilir enerji kullanımına yönelik bilgi ve beceri artışını destekleyerek, sektöre nitelikli eleman kazandırmayı amaçlıyor.

 

İmza töreninde söz alan İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Dr.Yüksel Yalçın; “Yenilenebilir enerji kurulumları ve bakımı şu anda dünyanın gündeminde olan bir konu. Biz de ülkemizde “Güneş Enerjisi Sistemleri” konusunda dünyadaki gelişmeleri ve uygulamaları yakından takip ediyoruz. Çevre faktörlerini ve çevre kirliliği sorunlarının ele aldığımızda ise Güneş Enerjisi sistemleri, uygulana bilir, ekonomik, çevreci alternatifler sunuyor. Önümüzdeki dönemde Kentsel dönüşümle yenilenen yapıların çatısına Güneş Enerjisi sistemleri şart koşulacak. Bizde şimdi den eğitimlerle bu projeleri destekliyoruz. Bu iş birliği çerçevesindeİstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali ise açıklamasında; “ ETO Akademi olarak eğitim çalışmalarımızı yıl boyunca çeşitli eğitim kurumları ile sürdürdük. Bu anlaşma çerçevesinde ise odamız, sertifikalı olan eğitime kapılarını açtı. Başta oda üyelerimiz olmak üzere, konusunda uzmanlaşmak isteyen teknisyenlerimizi fen adamı olma yolundaki eğitimlere bekliyoruz. Geleceğin teknolojilerine hazır olmak, odamıza ve üyelerimize katma değer sağlayacaktır.” dedi.

 

Güneş enerjisi teknolojilerinin yaygınlaşması adına önemli bir adım olarak değerlendirilen “Güneş Enerjisi Sistemleri, Kurulum, Bakım ve Onarım Eğitimi; “İş Güvenliği Çevre Koruma Kalite Organizasyon”, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları”, “Mekanik Tasarım”, “Elektrik Tasarım”, “Kontrol-Bakım ve Onarım” konularında beş gün sürecek. Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir. Eğitimlerin altı ay içinde tamamlanması ön görülüyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19