İSTANBUL`DAKİ SIĞINMACI SURİYELİLER GERÇEĞİ!

Ülkelerindeki iç savaştan Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlar zor şartlara rağmen parklarda yaşam mücadelesi verirken, dilencilik yaparak geçim sağlamaya çalışıyorlar. Bu durumu eleştiren vatandaşlar artık vicdani duygulardan çok isyan etmeye başladık

28.10.2013 10:33:26 0
İSTANBUL`DAKİ SIĞINMACI SURİYELİLER GERÇEĞİ!

Ülkelerindeki iç savaştan Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlar zor şartlara rağmen parklarda yaşam mücadelesi verirken, dilencilik yaparak geçim sağlamaya çalışıyorlar. Bu durumu eleştiren vatandaşlar artık vicdani duygulardan çok isyan etmeye başladıklarını ifade ettiler.

Adım her yerde bir Suriyeli dilencilerden bıktıklarını söyleyen vatandaşlar para vermedikleri zaman verdikleri tepkiden dolayı huzursuz olduklarını anlattılar.

 Ülkemize kaçak yollardan girip, dilencilik veya işportacılık yapan siyahî ve Asyalı vatandaşların ardından şimdi de Suriyeli dilenciler İstanbul’un çeşitli yerlerini mesken tutarken Eminönü’n de bulunan yeşil alanlarda ise ailece yatmaları insanları vicdani olarak huzursuz ediyor.

Suriyeli bir aileye para veren vatandaş Yıldız Tan, her gün işe gidip gelirken yolunu kesen aç, ayakkabısız çocukları gördükçe dayanamadığını vurgulayarak yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulmasını istedi.

Tan, “Aylık bin beş yüz lira maaşla çalışıyorum ve kendi ailemizi zor geçindiriyoruz. Her gün işe gidip gelirken bu görüntüleri gördükçe vicdanım sızlıyor. Ayakkabısız küçük çocuklar dilencilik yapıyor. Her geçen gün sayıları artıyor. Nereye baksak bir Suriyeli aile köşelerde yerleşmiş yaşam mücadelesi veriyor. Vicdani olarak gördüklerimize dayanamıyoruz. Bu insanları buraya getirirken bunlara yaşama alanları da sağlanmalıydı. Hükümetin politikası sonucu bu insanları buralara getirdiler. Yetkili meçiler biran önce çözüm yolu bulmaları gerekir” diye konuştu.

AHA/BEDİA BARAK/İSTANBUL 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00