İşverenler SGK E Bildirge şifresini artık E Devlet üzerinden alabilecek

Kızıltepe Merkez Müdürü Ümit UNAT Kurumlarının yeni uygulaması ile açıklamalarda bulundu UNAT açıklamasın da İşyeri açan ve sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlerin Kurumumuza başvurarak işyeri dosyası açtırmaları gerekiyor.

Mardin 20.06.2016 17:56:44 0
İşverenler SGK E Bildirge şifresini artık E Devlet üzerinden alabilecek

Kızıltepe Merkez Müdürü Ümit UNAT Kurumlarının yeni uygulaması ile açıklamalarda bulundu UNAT açıklamasın da İşyeri açan ve sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlerin Kurumumuza  başvurarak işyeri dosyası açtırmaları gerekiyor. Bilindiği üzere 5510 sayılı Kanunun 4. maddesi uyarınca sigortalı çalıştıran işverenlerin yükümlülüklerini internet üzerinden yerine getirilebilmeleri için tescil edilen ya da edilecek işyerlerine e-bildirge şifresi almaları gerekir. Kurumumuz bu uygulamada işverenlerin işlerini kolaylaştıracak çok önemli bir adım attı. Daha önceki uygulamada, işveren veya yetkilendirmiş olduğu kişilere e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi kapalı zarf içerisinde işyerinin tescilli olduğu ilgili Müdürlüğümüz tarafından teslim edilmekteydi. Yeni uygulamada ile işveren ve yetkilendirdiği kişi nerede bulunursa bulunsun, e-devlet sisteminden Türkiye’de tescilli bütün işyerleri için e-bildirge kullanıcı kodu ve şifrelerine ulaşabilme imkanına kavuştu.

         Kurumumuzun yeni uygulaması, işyeri tescili için ilgili Merkez Müdürlüğümüz aracılığıyla müracaat işlemi tamamlamış olan işverenlere veya işverenler tarafından yetkilendirilmiş kişilere e-Devlet üzerinden e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresine ulaşım sağlıyor. Daha önceki uygulamada örneğin şirket merkezi İstanbul veya Ankara da olan bir işveren Kızıltepe işyeri açtığında ya da ihale ile bir iş aldığında sadece e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresini içeren kapalı zarfı almak için ilgili Merkez Müdürlüğümüze gelmek zorunda kalmaktaydı. 

         Yeni uygulama sayesinde aynı işveren veya söz konusu işlemleri işveren adına yapmakla yetkilendirilmiş olan kişi için böyle bir zorunluluk ortadan kalkacak. Pek çok farklı ilde şubeleri bulunan şirketlerin bu tip konularda karşılaştığı zorlukların azaltılması uzun vadede ekonomiye pozitif etkiler katacak. Sistem tarafından otomatik olarak üretilen ve Kurumumuz tarafından verilmekte olan e-bildirge kullanıcı kodu ve şifrelerine ulaşmak için yapılması gerekenler oldukça basit. www.sgk.gov.tr adresinde bulunan “e-SGK Şifre” kısmı seçilmek suretiyle e-Devlet şifreleri üzerinden erişilen sayfadan, işyeri numaraları ile ilişkilendirilmiş işyeri şifreleri ve sistem şifrelerine erişim mümkün diye sözlerini bitirdi.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07