ITC BAŞKANI TURAN TÜRKMENLERE MEŞRU HAKLARININ VERİLMESİNİ İSTEDİ

Irak Türkmen cephesi başkanı Hassan Turan, Türkmenlere meşru haklarının verilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, Kerkük ' te güvenlik sürecinin başarılarının sürdürülmesi ve siyasi anlaşmalara tabi olmamasının önemini vurguladı

Türk Dünyasından Haberler 6.06.2021 15:58:00 0
ITC BAŞKANI TURAN TÜRKMENLERE MEŞRU HAKLARININ VERİLMESİNİ İSTEDİ

Irak Türkmen cephesi başkanı sayın Hassan Turan, Türkmenlere meşru haklarının verilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, Kerkük ' te güvenlik sürecinin başarılarının sürdürülmesi ve siyasi anlaşmalara tabi olmamasının önemini vurguladı.

Irak Türkmen Cephesi Başkanlığına, Kerkük 'te Türkmen Bileşeni' nin katıldığı toplu bir toplantıda yaptığı konuşmada, bu konuşmada,. Kerkük ziyaretinde Ammar el-Hakim ve beraberindeki heyet.

4 Haziran 2021 Cuma günü Kerkük 'te Şehit İbrahim İsmail' in salonunda düzenlenen toplantıda, Kerkük valisi Rakan Saeed Al-Jubouri, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hassan Turan ve bir takım Türkmen partileri, güvenlik figürleri ve siyasetçi Klan büyükleri, elitler, akademisyenler, aktivistler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

 

Toplantıda konuşma yapan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan, konuşmasının açılışında şunları söyledi: ′′ Türkmen Kerkük kimliği, kültürü ve özgünlüğü ile Kardinal Beyefendinin ziyaretini memnuniyetle karşılamaktadır. Irak Birleşik Türkmen Cephesi listesi taraftarları, bu ziyaretten Kerkük 'te daha büyük kardeşçe birleşmeye katkıda bulunmasını umuyor ", Turan, şöyle devam etti : ′′ Türkmenler Irak' ın birliğini savunmalarını yenileyerek talep ediyorlar Anayasal haklar ve sayının tutumlarına değer veriyoruz Irak muhalefetinden bu yana el-Hakim ailesi, Türkmenleri kırılan haklarını ellerinden alarak destekliyor.

′′ Bay ' a değer veriyoruz. El-Hakim ' in 2017 olaylarındaki duruşu ve Irak Türkmen Cephesi ' nin birliğini sürdürmesi, 2017 güvenlik sürecinin başarılarının korunmasını ve Kerkük ' ün anayasal düzeltmelerinden taviz vermemesini talep ediyoruz , milli ve milli projemizle ilgili bilincimiz ve fedakarlıklarımız Irak birliğini korumak için devam ediyor ".

Turan, Türkmenlerin ötekileştirilmesine vurgu yaparak, ′′ Federal hükümetten, kurumlarından ve bakanlıklarından dışlanmış ve dışlanmış hissediyoruz, Türkmenler bulundukları valiliklerde kandırılıyor ′′ dedi ".

Turan, ′′ Kerkük ' te Ghaben valiliğinin dışındaki kişiliklere atıfta bulunmak, susamaz, biz de buna güveniyoruz ′′ dedi. Bağdat ' ta Türkmen taraftarlarının acısını iletmek için samimi sesimiz Hakim ".

′′ Kerkük, Irak çeşitliliğinin kenti olarak görülmeye çağıran, konuşmasında Bakan Turhan, Türkmen vefa vefasını ve en yakınını ve El-Muharrab şehidi ile çalışanı Türkmen ' den öğrendik. Sevgili Irak Türkmenlerden Türk dünyasına açılmak için Irak köprüsünü anladı ".

 

ITC Başkan Turan  ′′ Türkmenlerin Cumhuriyet Genel Başkan Yardımcısına sahip olma hakkı vardır ve onları seviyoruz ve onlarla olacağız ".dedi.

 

  · 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19