İTFAİYE`DEN TATİLCİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANI KARAKUŞ, TATİLE ÇIKACAK ANKARALILARA GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALARINI ÖNERDİ

Gündem 5.07.2013 09:48:21 0
İTFAİYE`DEN TATİLCİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, tatile çıkacak Ankaralıları gerekli önlemleri itfaiye_uyari_03072013_damlayan_musluk.jpgalmaları konusunda uyardı. Karakuş, okulların da kapanmasıyla birlikte Başkentlilerin tatil beldelerine veya memleketlerine gitmeye başladıklarını hatırlatarak, vatandaşlardan boş durumda bıraktıkları konut ve işyerlerinde yangın ve su baskınlarına neden olabilecek durumları ortadan kaldırmalarını istedi.

 Karakuş, “Yaz tatilinde Başkent’i kısa veya uzun süreli terk etmeyi planlayan tüm vatandaşlarımız, döndükleri zaman beklenmedik kötü bir sürprizle karşılaşmamak için basit ama gerekli önlemleri tatile çıkmadan mutlaka almayı ihmal etmesinler” dedi. 

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yükselmesi ile meydana gelen yangınlarda da sayısal artış yaşandığını hatırlatan Karakuş, Ankaralılara tatile çıkmadan önce yangın ve su baskınlarına neden olabilecek unsurların ortadan kaldırılmasını önerdi.

 

TEDBİRSİZLİK VE İHMAL YANGINLARIN ANA NEDENİ   

Meydana gelen yangınlarda en önemli nedenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkat çeken Karakuş, Yangına neden olabilecek unsurların ortadan kaldırılmasının alınabilecek en kolay ve geçerli önlem olduğunu ifade etti.

 Karakuş, “Basit önlemler çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen olası bir yangının en az zararla itfaiye_uyari_03072013_elektrik_priz_fis.jpgatlatılmasına da yardımcı olur” dedi.

Yaz aylarında özellikle konutlarda yaşanan yangınlarda, tatile çıkan vatandaşların ihmalinin büyük olduğunu hatırlatan Karakuş, tatile çıkan vatandaşların evlerinde kullandıkları tüm elektrikli aletleri prizden çıkartmaları, elektrik akımını şalterden kesmeleri gerektiğini belirtti. 

Vatandaşların tatile çıkarken doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını da ana vanalarından kapatmalarının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu anlatan Karakuş, oluşacak bir kaçakla birikecek gazın meydana getireceği patlamanın vahim sonuçlara neden olabileceğini söyledi.

Tatile çıkarken önemli bir hususun da su musluklarının kontrol edilmesi olduğuna değinen Karakuş, yangından kaçayım derken, su baskını ile karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 -MUTLAKA YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI BULUNDURUN- 

Yangına ilk müdahalenin önemine değinen Ceyhun Tonguç Karakuş, konut, işyeri ile motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini hatırlattı.                   

Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların araçlarında 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı bulundurulmasının şart olduğunu ifade eden Karakuş, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla, 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu kaydetti.     

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Ankaralılara her türlü felaketten uzak mutlu ve sağlıkla bir tatil dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00