İYİ PARTİ MARDİN İL SÖZCÜSÜ AYDIN`DAN İÇME SUYU UYARISI

İYİPARTİ Mardin İl Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan AYDIN dan Mardin İçme Suyu hakkında Erkenden Uyarıda bulundu..

Mardin 19.06.2020 11:50:53 0
İYİ PARTİ MARDİN İL SÖZCÜSÜ AYDIN`DAN İÇME SUYU UYARISI

İYİPARTİ Mardin  İl Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan AYDIN dan Mardin İçme Suyu hakkında Erkenden Uyarıda bulundu..

 

Parti Sözcüsü Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

''Asırlardır var olan ve  ÇAĞ-ÇAĞ deresi, yöresel olarak; bilinen ismi BEYAZSU. Yüzyıllardır Mardin ve İlçelerinin içme ve kullanma suyu  ihtiyacını karşılamaktadır.

 

 Bölgeye hayat veren Beyazsuyun geleceği; son yıllarda tarımsal sulama maksadıyla açılan yeraltı su kuyuları nedeniyle karanlık görülmektedir. Suyun debisi, plansız programsız açılan kuyular nedeniyle gün geçtikçe hızla düşmektedir.

 

 Buna ilave olarak GAP Suyu geçen bunca zamana rağmen bölgeye ulaştırılamamıştır. Debisi hızla eksilen BEYAZSU için de, ne yazık ki herhangi bir tedbir alınmamıştır. 

 

Konuyla ilgili olarak Hukumetin ve DSİ  ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin bir B planı veya çalışması da yoktur.  Olası bir kuraklık halinde başta  Mardin merkezi olmak üzere, Nusaybin, Kızıltepe, Midyat,  ve bağlı yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılayacak  bir kaynak yoktur. 

 
 Aydın Mardin il  Başkanımız Süleyman AKAR ve İl yönetimi  olarak Yetkililere bir an önce Alternatif bir plan yapmaları için  tüm ilgililerin Bu Konuya dikkatlerini  çekmek ve  uyarılarda bulunmak istiyoruz''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04