İYİ PARTİ BURSA İL BAŞKANI TÜRKOĞLU MUDANYA’DA ÜRETİCİNİN SESİ OLDU

İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mudanya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde, esnafın ve zeytin üreticilerinin sesi oldu. Türkoğlu, “Bu yük yağlık zeytinin taban fiyatı en az 5 TL olarak açıklanmalıdır

Siyaset 2.10.2020 11:32:00 0
İYİ PARTİ BURSA İL BAŞKANI TÜRKOĞLU MUDANYA’DA ÜRETİCİNİN SESİ OLDU

İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mudanya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde, esnafın ve zeytin üreticilerinin sesi oldu. Türkoğlu, “Bu yük yağlık zeytinin taban fiyatı en az 5 TL olarak açıklanmalıdır” dedi.

 

Marmarabirlik Mudanya Zeytin Üreticileri Kooperatifi’nde, bu yılki zeytin rekoltesi ve muhtemel alım fiyatları ile kota sorunları ile ilgili olarak bilgi alan Başkan Türkoğlu, “Zeytin üreticilerinin yaşadıkları mağduriyetlerin bilincindeyiz. Mudanya ekonomisinin can damarını zeytin üretimi ve üreticileri oluşturuyor. Büyük emekler sarf edilerek yapılan zeytin üretiminde, üreticiler açısından her yıl yaşanan mağduriyetlerin de farkındayız. O nedenle bu yıl İYİ Parti olarak tekerlek kırılmadan yol göstermek istedik. Bu yıl yağlık zeytinin taban fiyatının en az 5 TL olarak açıklanması, zeytin üreticilerimize biraz olsun nefes aldıracaktır. Bu talebimizin takipçisi olacağız ve üreticilerimizin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların her daim içinde olacağız. Marmarabirlik’i müstahsilin haklarını koruyan Bursamızın gözbebeği olan bir kurum olarak görüyoruz. Sonuç olarak üreticimize verilen para piyasaya girerek yöre esnafımıza nefes aldırıyor, Mudanya ve Bursa ekonomisini de canlandıran bir etki yaratıyor. Meseleye bu açıdan da bakmak lazım” dedi.

 

Marmarabirlik Mudanya Zeytin Üreticileri Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız da yaptığı açıklamada, “Üretimin az ya da çok olması, rekoltenin kalitesi fiyatı belirleyen etkenlerin başında geliyor. Ama Mudanya’da, Gemlik ve Orhangazi fiyatlarının hep 1 TL üzerinde olarak belirleniyor. Bu yol biraz kurak bir yol oldu. Hedeflerimiz arasında üreticiler adına bir yağ fabrikası kurmak var. Şikayet konusu olan kota meselesi aslında tüm üyelerin adaletli kazancı için uygulanıyor. Bu nedenle, yani mevcut üyelerimizin hakkının korunup kollanması için kooperatifimize yeni üye de alamıyoruz. Birlik olarak aracımız her yıl bir öncekinden daha verimli bir yıl olmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 

Selçuk Türkoğlu Başkanlığındaki İYİ Parti Heyeti, ilçedeki temasları sırasında Esnaf Kefalet Kooperatifi Üyeleri ile Hal Esnafının sorunlarını da dinlerken, kahvehane sohbetleriyle de Mudanyalıların nabzını tuttular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00