İYİ PARTİ BURSA İL BAŞKANI TÜRKOĞLU;'SANSÜRÜN ALASI VAR!'

Basında sansürün kaldırılışının 114.Yılı nedeniyle açıklama yapan İYİ PARTİ Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, “AKP İktidarı, baskı ve nüfuz yöntemi ile basına sansürün alasını uyguluyor. ''Dedi.

Gündem 25.07.2022 09:22:00 0
İYİ PARTİ BURSA İL BAŞKANI TÜRKOĞLU;

Basında sansürün kaldırılışının 114.Yılı nedeniyle açıklama yapan İYİ PARTİ Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, “AKP İktidarı, baskı ve nüfuz yöntemi ile basına sansürün alasını uyguluyor. ''Dedi.

 

 Basında sansürün kaldırılışının 114.Yılı nedeniyle açıklama yapan Selçuk Türkoğlu, “AKP İktidarı, baskı ve nüfuz yöntemi ile basına sansürün alasını uyguluyor. Sayelerinde ortada sansürlenecek basın ya da medya kalmadı” dedi. Türkoğlu şöyle konuştu:

“Bugün gelinen noktada medyanın hiç abartısız yüzde 95’i iktidarın kontrolünde. Direnmeye çalışan az sayıdaki muhalif basın da zaten ekonomik ve hukuki kıskaca alınarak korkutulup sindiriliyor.
Önce yaygın medyanın üzerine çöktüler. Sonra sıra yerel basına geldi. Nihayet demokrasinin güvencesi Anadolu basınını da kıskıvrak teslim aldılar. Öyle olunca da zaten ortalıkta sansürlenmesi gereken medya neredeyse kalmadı.
En sonunda da sıra biliyorsunuz vatandaşın biraz olsun nefes alabildiği sosyal medyaya gelmişti. Çıkarmaya çalıştıkları sosyal medya yasasıyla da amaçlarına ulaşmaya çalıştılar. Tepkiler üzerine Meclis’teki görüşmeleri ertelemek zorunda kaldılar. Ancak hiç kuşkunuz olmasın, Meclis tatili bittiğinde yeniden gündeme alacakları bu yasa tasarısı da aslında tam bir sansür yasasıdır. Seçime giderken amaçları milletin gözünü kör etmek, kulağını sağır yapmak, sesini de kesmek isteyeceklerdir. O nedenle iktidarın bu yöndeki her hamlesine topyekün direnmeye devam edeceğiz.
Partimizin önerdiği İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de bağımsız medya için özel bir düzenleme gelecek. Çünkü medyanın tutsak olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Yayın organlarının hükümet bültenine döndürüldüğü tek adamın sisteminde sadece tek seslilik olur.
Önerdiğimiz ve vaat ettiğimiz yeni sistemde politika basından, basın da politikadan asla nemalanmayacak.
Medya patronlarının, güçlerini diğer alanlarda avantaj olarak kullanmalarının mutlaka önüne geçilecek.
Muhalif basın ve bağımsız medyanın tepesinde sallandırılan korku kılıcı kesinlikle kırılıp atılacak.
Hülasa, basın ve medyadaki istibdat dönemi de son bulacak.
O nedenle kalbi özgür medyadan yana atan basın mensubu dostlarımıza da ‘Dayanın az kaldı’ diyoruz.”dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33