İYİ PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞI:'BAŞKAN AKTAŞ MASTERCHEF ÖDEMESİ KONUSUNDA YALAN SÖYLÜYOR'

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa BB Başkanı Alinur Aktaş’ın, “MasterChef’e parayı biz ödemedik, Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği ödedi” şeklindeki yanıtının, milleti aldatmaya yönelik açıklama olduğunu söyledi.

2.12.2020 11:12:00 0
İYİ PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞI:

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, “MasterChef’e parayı biz ödemedik, Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği ödedi” şeklindeki yanıtının, milleti aldatmaya yönelik apaçık bir demagoji olduğunu söyledi.

Söz konusu birliğin yönetiminin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu, başkanlığını da Alinur Aktaş’ın bizzat kendisinin yaptığını vurgulayan Türkoğlu, “Yani ha Ali Veli, ha Veli Ali. Sayın Başkan’ın kimyası iyice bozuldu ve tam bir akıl tutulması yaşıyor diye ısrar etmemiz işte tam da bu yüzden” dedi.


İDDİAMIZIN KAPI GİBİ ARKASINDAYIZ
Milletin, çağın ölümcül virüsü pandemiyle boğuştuğu, aynı zamana bozulan ekonomi nedeniyle evine ekmek götürme derdine düştüğü bir dönemde, MasterChef yarışmasına para ödenmesinin abesle iştigal olduğunu bir kez daha belirten Selçuk Türkoğlu şunları söyledi:
“Sözlerimizin ve eleştirimizin kapı gibi arkasındayız. Hodri meydan! Biz ne demişiz?
Alinur Aktaş Bursalılar’ın yaklaşık 500 bin lirasını Acun Ilıcalı’ya vererek sokağa atmıştır demişiz. Aktaş ne demiş? Efendim 500-600 bin değil sadece 375 bin TL ödedik, bunun da 200 bin TL’sini Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ödedi, 175 bin TL’sini de BTSO aracılığı ile sponsor gıda şirketleri ödedi, yani biz ödemedik, bu iftiradır demiş.
Peki, güzel. Madem ki Alinur Aktaş ne dediğini bilmiyor. Buradan biz ona acı gerçeği hatırlatalım.

BİRLİK BAŞKANI DA SENSİN!
Ey Alinur Aktaş, MasterChef’e parayı ödedi dediğin Birlik, önceki yıllarda Bursa Valiliği’ne bağlıydı. Ancak yaklaşık 2 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde bulunuyor. Bütçesinin çok büyük bir kısmını da Büyükşehir karşılıyor. Birlik tüzüğünün 27. Maddesinde de Birliğin Gelirleri kaleminde aynen şöyle diyor;
“(1) Birliğin gelirleri şunlardır:
a) Birlik üyesi belediyelerin ödeyecekleri Birliğin kuruluş ve faaliyetlerine katılma payları,
    ç) Mahalli idarelere ayrılan fonlardan Birliklere tahsis edilen gelirler,”
Yani neymiş Bursa halkının parasının birliğe aktarılması ile oluşturulan bir bütçeymiş. Hatta şu an bu birliğin Başkanı da sizsiniz ve bu harcamanın altında da bizzat sizin imzanız var.
Ne oldu şaşırdınız mı?
Dahası da şu:
Birliğin Yönetimi’ni 21 Mayıs 2020 tarihinde değiştirip atamalar da yaptınız. Hadi o günü de hatırlatalım. Söz konusu tarihteki görevlendirmelere göre Birlik Yönetimi şöyle oluştu:
Birlik başkanı: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş.
Birlik birinci başkan vekili: Kağan Mehmet Usta (İznik Belediye Başkanı).
Birlik ikinci başkan vekili: Davut Aydın (Yenişehir Belediye Başkanı).
Birlik asil katip üyeleri: Ayşegül Seyran (Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi), Hanife Yetiş (Büyükorhan Meclis Üyesi).
Birlik encümen üyeleri: Kağan Mehmet Usta (İznik Belediye Başkanı), İmdat Cav (Yenişehir Belediye Meclis Üyesi), Murat Yıldırım (Nilüfer Belediye Meclis Üyesi), Selami Ekeman (Orhangazi Belediye Meclis Üyesi).
Birlik plan ve bütçe komisyonu üyeleri: Ali Mersin (Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi). Sevim Parlak (Yıldırım Belediye Meclis Üyesi), Yusuf Akbulut (Mudanya Belediye Meclis Üyesi), Nihat Arı (Orhaneli Belediye Meclis Üyesi), Şaban Fethi Yıldız (Harmancık Belediye Meclis Üyesi).
Sayın Alinur Aktaş, nasıl yeterince bilgi sahibi oldunuz mu?

RİZE’YE DE, ÇEMİŞGEZEK BELEDİYESİ Mİ ÖDEDİ?
Ha, bu arada 3 yandaş medyaya ödediğiniz avuç dolusu paraları ve henüz miktarını açıklamadığınız ilan-reklam paralarını da kesin siz vermemişsinizdir?
Zaten Rize Meydanı’na da 484 Bin lirayı Çemişgezek Belediyesi ödedi. Vallahi onlar da iftiradır. Veya bunları da, Başkanlığını yaptığınız Büyükşehir’in, sizle uzaktan yakından alakası olmayan bir başka birimi ödemiştir.
Ey Alinur Aktaş biz sana ne demiştik?
Kimyan daha çok bozulacak ve yaşadığın akıl tutulması çok daha derinleşecek.
Hadi size hayırlı MasterChef’li yarışmalar!..”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33