Tarih: 16.07.2024 18:32

İYİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU:'ÖMK DİRENİŞİMİZ SÜRECEK'

Facebook Twitter Linked-in

İYİ PARTİ Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu,TBMM'de görüşülürken  Ekim ayına görüşmesi ertelenen Öğretmen Meslek Kanunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.Selçuk Türkoğle açıklamasında  şıu ifadelere yer verdi;

 

‘’Eğitim camiası başta olmak üzere kamuoyunda adeta infial yaratan, bizim de şahsen Meclis kürsüsünden şiddetle eleştirdiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Genel Kurulu görüşmeleri ekim ayına ertelendi.
İktidar yanlısı ‘sarı sendikaların’ ibret verici suskunluğunun kayıtlara geçtiği, içinde öğretmenin olmadığı ve “öğretmeni yok etme yasasına” dönüşen kanuna karşı sesini yükselten, hak mücadelesinde gereğini yapan az sayıdaki sorumluluk sahibi sendikalarımızla birlikte sonuna kadar direnmeye elbette devam edeceğiz.
Çünkü bu ÖMK; Bakan Yusuf Tekin’in, “öğretmensiz eğitim” kurgusuyla hazırlattığı içinde sadece öğretmenin değil, “maarifin de olmadığı” ve mesleği intihara sürükleyen bir yasadır demiştik!
Bu kurguyu, bu büyük oyunu en yüksek perdeden haykırmayı sürdüreceğiz!
Çünkü bu ÖMK için; Mesleğine onurla sahip çıkan mücadeleci sendikalarımızla birlikte, “Bu yasa teklifini öğretmen düşmanları hazırlasaydı, emin olun ancak böyle bir yasa teklifi yapabilirlerdi” diye haykırmıştık. Tavrımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.


Öğretmen boyun eğmez!
Öğretmen ders verir…''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —