İYİ PARTİ BURSA'DAN YAMAN KAYA DAVASI”NDAKİ BERAAT KARARINA TEPKİ!

Bursa'da “Başka Gazete” Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya, haberleri nedeniyle yapılan silahlı saldırı olayında; ilk duruşmada sanıkların tahliye edilmesine İYİ PARTİ Bursa il teşkilatından tepki geldi.

BURSA 3.10.2024 16:25:00 0
İYİ PARTİ BURSA

Bursa'da “Başka Gazete” Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya,  haberleri nedeniyle yapılan silahlı saldırı olayında; ilk duruşmada  sanıkların tahliye edilmesine İYİ PARTİ Bursa il teşkilatından tepki geldi.

 

İYİ PARTİ Bursa il Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

‘’Bursa'da “Başka Gazete” Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya, ispatlı delilli haberleri nedeniyle yapılan silahlı saldırı olayında; ilk duruşmada tahliye edilen sanıkların, ikinci duruşmada da beraatlerine karar verilmesi, adaletin bihakkın tecellisi adına manidar bir durum ortaya çıkarmıştır.


Bu karar;
Kamu adına, yayın yoluyla hak aramak gibi çok önemli sorumlulukları olan gazetecilerin hayatlarının, maalesef ne denli ciddi bir tehlike altında olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Ondan da önemlisi, “Caydırıcı yargı kararları için saldırıya uğrayan mağdurların mutlaka hayatını kaybetmesi mi bekleniyor?” sorusuna yol açmıştır.
Bu karara yapılacağı açıklanan itiraz süreciyle birlikte, üst mahkemelerde gelişecek yargı sürecini, bizler de gerek gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanması, gerekse kamu yararı içeren haberleri savunma adına dikkatle takip edeceğiz'' Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA.


30.5° / 18.6°
  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,60% -0,42
  • GRAM ALTIN

    2917,18% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41