İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKANI AKAR'DAN HÜKÜMETE: 'ARAÇ FİYATLARINI DURDURUN 'ÇAĞRISI

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman  Akar 'dan hükümete araç fiyatlarındaki artışları durdurun çağrısı geldi.

Mardin 5.10.2020 12:12:00 0
İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKANI  AKAR

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman  Akar 'dan hükümete araç fiyatlarındaki artışları durdurun çağrısı geldi. 

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar,  şunları söyledi: "Türkiye  ekonomisi pandeminin de  etkisiyle zorlu bir süreçten geçiyor. Türk lirasının Dolar ve Euro karşısında 2020 yılının Ocak ayından bu yana  yüzde %30 değer kaybetmesi ile beraber   otomobil fiyatları  da tavan yapmıştır. Adeta araç fiyatlarındaki artışlar durdurulamaz hale gelmiştir. Öyle ki ikinci el otomobil fiyatları bile cep yakıyor, adeta alınamıyor. Araç fiyatlarında herhangi bir kontrol ve  denetim yapılmadığı için  araç almakta zorlanan vatandaşlarımız  hükümetten Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın  ÖTV indirimi yapmasını beklerken araçlardaki ÖTV artırılmıştir.

Vatandaş olarak  ekonominin bu kadar zorlu geçtigi dönemde, Maliye Bakanlığının yapmış oldugu ÖTV zammı vatandaşların Türkiye ekonomisine güvenini adeta sarsmıştır. 

Peki İkinci El Araç Fiyatları Nasıl Düşürülecek?

Başkan Akar,

gıda fiyatlarında özellikle tahıl ve  kırmızı et  fiyatlarındaki artışları baskılamak ve dengelemek için hükümetin uyguladığı İthalatın ikinci El araçlar için de uygulanması durumunda araç piyasasının düzelecegini ifade ederek, "böylece orta ve dar gelirli ailelerin  normal maliyetle araç sahibi olabilmeleri sağlanacaktır. 

Bu konuda  vatandaş olarak  Ticaret Bakanlığımızdan talebimiz  ikinci el araçlar için acil olarak bir duzenleme yapmasıdır" şekinde konuştu. 

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman, şöyle devam etti:"Sayın Cumhurbaşkanından ve hükümetten  talebimiz  araç piyasası icin geniş çaplı bir araştırma yaptırılması, vatandaşın sıfır araçtan ziyade ikinci el  araç fiyat pahalılığından dolayı araç alamadığının gorülmesidir. İkinci el araç satış rakamlarının 2019 ve 2020 yılı noter satışları  karşılaştırıldığında bu durumun zaten mevcut olduğu görulecektir."

Başkan Akar, "araçlardaki  fiyatların düşmesi için sıfır araçlara rağbet, ikinci el araçlarda  stok fazlalığının olması gerekmektedir.

Yapılan  ÖTV Zammı iptal edilerek, ÖTV indirimi gelirse ikinci el araçlarda da indirimler olacak ve fiyatlar normalleşecektir. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın ÖTV indirimi ve ikinci el araçların fiyat indirimi konularında inisiyatif almalarını beklemekteyiz" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00