İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKANI AKAR'DAN PAHALI YARDIMCI KAYNAK KİTAP DAYATMASINA TEPKİ

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, dar gelirli aileleri zorlayan pahalı yardımcı kaynak kitap dayatmasına son verilmesini istedi.

Mardin 10.09.2021 09:04:00 0
İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKANI AKAR

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı. 

Akar, şunları söyledi: "Öğrencilere ücretsiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan kitaplar dururken öğretmenlerin bu kitaplar yetersiz deyip kaynak kitap arayışına geçmeleri özellikle dar gelirli ailelerin belini bükmektedir. Kaynak kitap setleri ilkokul ikinci sınıf dahil  öneriliyor adeta dayatılıyor. Bu  kaynak setleri 140 liradan başlıyor.


Milli Eğitim Bakanlığı  kendi dağıtmış olduğu kitaplar şayet müfredatta yetersiz ise bu kitapları zenginleştirmeli ve yeterli hale getirmelidir.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı olmayan kitapların okullarda öğretmenler tarafından tavsiye edilmesi, Milli Eğitim bakanlığı bu uygulamadan haberdar mıdır?
Bilgisi dahilinde değilse Bakanlık  mufettişleri vasıtasıyla bir inceleme yapmaları halinde durum tespit edilecektir."
İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu kitapları tavsiye eden ögretmenler  il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden veya  kendi okul müdürlerinden herhangi bir izin  almışlarmıdır? Herhangi resmi bir izin almadan kitapları tavsiye eden öğretmenlere herhangi bir yaptırım yapılacak mı?

 

 Eğitim/öğretim yılının oldukça sancılı bir şekilde açıldığı bu günlerde konunun enine-boyuna incelenerek sonuçtan kamuoyuna bilgi verilmesi talebimizdir.
Kamuoyuna saygıyla arz ederim diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33