İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKANI SÜLEYMAN AKAR'DAN MALIYE BAKANI ŞİMŞEK'E TEŞEKKÜR VE ÇAĞRI

İyi Parti Mardin il Başkanı Süleyman AKAR, Maliye Bakanı ve Aynı Zamanda Hemşerimiz olan Sayın Mehmet ŞİMŞEK'e görevinde başarılar dileğinde bulundu.

Siyaset 20.08.2023 20:46:00 0
İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKANI SÜLEYMAN AKAR

İyi Parti Mardin il Başkanı Süleyman AKAR,  Maliye Bakanı ve Aynı Zamanda Hemşerimiz olan Sayın Mehmet Şimşek'e görevinde başarılar dileğinde bulundu.

 

Başkan AKAR, Sayın Şimşek  başta Türkiye Ekonomisinde kara bir delik oluşmasına ve Halkın yoksullaşmasına para sahibi olan bir azınlığın zenginleşmesine neden olan K.K.M Kur Korumalı Mevduat Hesabı uygulamasına son verdiği için Millet adına teşekkür ediyorum.

 

Ekonominin kalıcı olarak düzelebilmesi için gerekli tüm  rasyonel  tedbirlerin uygulamaya konulması ve sürdürülebilir olması gerekir.

 

AKAR ,yerli  ve yabancı  yatırımcılar için ülkemizin cazibe merkezi haline getirilmesinin önündeki engellerin süratle kaldırılması, güven ortamının acilen tesis edilerek ve hukukun üstünlüğü mutlaka sağlanmalıdır.

 

Türk Parasının itibarının arttırılarak, Dış Ticarette ödeme aracı haline getirilmesi sağlanmalıdır.


Türk parasının Dolar ve Euro başta olmak uzere, diğer para birimleri karşısında  değerinin korunması için kalıcı  tedbirlerin devreye konulması gerekmektedir.

 

AKAR ,Yapılan ve yapılacak olan işci,memur ve asgari ücretli ile tüm emekli maaşlarındaki artışların; enflasyon ile ciddi manada mücadele edilmediği takdirde çözüm noktasında geçici bir tedbir olacağını , kalıcı ve sürdürülebilir  çözüm  olmaktan uzak olacaktır.


Türkiye'de yapılması gereken önemli ve öncelikli işlerin başında;  İşçi, memur ve emeklinin maaşlarının enflasyon karşısında korunması yanında, fiyat istikrarının da sağlanması gerekir diyerek sözlerini tamamladı .

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19