İYİ PARTİ'YÜREKLERİ DAĞLAYAN GÖRÜNTÜ'YE SESSİZ KALMADI

İYİ PARTİ Derik ilçesine bağlı Düztaş Mahallesi'nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen'in felçli 3. Sınıf ögrencisi oğlu Sabahattin’i 400 metre uzaklıktaki okula her gün sırtında götürüp getirdiği görüntülere sessiz kalmadı

14.11.2020 12:58:00 0
İYİ PARTİ

İYİ PARTİ  Derik ilçesine bağlı Düztaş Mahallesi'nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen'in  felçli 3. Sınıf ögrencisi oğlu Sabahattin’i 400 metre uzaklıktaki okula her gün sırtında götürüp getirdiği görüntülere sessiz kalmadı

 

GENEL BAŞKAN MERAL AKŞENER TELEFONDA AİLEYLE GÖRÜŞTÜ, İYİ PARTİ DEVREYE GİRDİ 


Haberi sosyal medya üzerinden yayinlanması üzerine İYİ Parti Ankara İl yönetiminden Figen Merdivanlı'nın İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar'a durumu  bildirmesi üzerine İYİ Parti derhal devreye girdi. 

İYİ Parti Derik ilçe başkanlığına davet edilen Esen Ailesi ile yapılan görüşme neticesinde durumdan haberdar edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile ile telefonda gorüşmesi sağlandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aileyle görüştü, moral verdi, ailenin problemlerinin çözümü için parti olarak devreye gireceklerini söyledi. 

 

DERİK KAYMAKAMI İLE GÖRÜŞEN İYİ PARTİ MARDİN İLBAŞKANI AKAR: DEVLET VATANDAŞININ YANINDADIR! 

 

Sorunun çözümü için İYİ Parti heyeti Derik Kaymakamı Hicabi Aytimur ile görüştü.İYİ Parti Mardin il başkanı Süleyman Akar, Derik ilçe Başkanı Süleyman Özaydın ve beraberindeki İYİ Parti heyetinin Derik Kaymakamı Hicabi Aytimur ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Akar şunları söyledi :


"Sayın Kaymakamımız ailenin durumundan haberdar olduklarını, yol icin keşif yapıldığını, ihale sürecinin biraz uzamasında maddi imkansızlıkların olduğunu ifade etti. Toplamda yapılacak 1 km'ik yol için asfalt maliyetinin 320 bin TL olması üzerine 1 km'lik parke taşı için 80 bin TL ile yapımına karar verildiği ve yolun en kısa zamanda parke taşı ile kaplanması icin ihaleye çıkarılacağı Sayın Kaymakamımız tatafından bizzat ifade edildi." 

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar açıklamalarının sonunda "yakın ilgi ve duyarlılığı için Kaymakam Beye çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz daima vatandaşının yanında ve hizmetindedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi. 

 

ÖNCESİNDE NELER OLMUŞTU? 

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Düztaş Mahallesi'nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen felçli oğlu Sabahattin’i 400 metre uzaklıktaki okula her gün sırtında götürüp getirdiği görüntüleri sosyal medyada yayınlayarak, yetkilelerin yardım istedi. Sorunun çözümü için Derik Belediyesi ile Kaymakamlığına başvuru yapıldığı ancak sonuç alınamadığı belirtildi.
Mardin’in Derik ilçesinden twitter’da yayınlanan görüntülerde anne Berfin Esen, oğlu 3. sınıf öğrencisi Sabahattin’i her gün sırtında evinden 400 metre uzaklıktaki okula götürdüğü görüntüleri insan vicdanını sorgular nitelikte.  


Görüntüyü çeken kişi Düztaş Mahallesi'nde yol olmaması nedeniyle anne Berfin Esen’in her gün çocuğunu sırtında götürüp getirdiğini, sorunun çözümü için Derik Belediyesi ve Kaymakamlığına başvuruda bulunduklarını ancak henüz bir çözümün üretilmediğini kaydediliyor. Sabahattin’in akülü aracı ise mevcut yolda kullanılmaktan arızalandığı bu yüzden yolun yapılması gerektiği vurgulanıyor. Videoda Mağdur anneye ve engelli çocuğa destek olun çağrısı yapılmıştı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29