İYİPARTİ BURSA İL BAŞKANI TÜRKOĞLU;“HASTANEME DOKUNMA DEDİK, ANLATAMADIK!..”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Bursa’da yaptığı basın toplantısında, Muradiye Devlet Hastanesi’nin yeniden açılacağını söylemesine İYİ Parti’den, “Zamanında uyardık, anlatamadık” tepkisi geldi.

Gündem 25.10.2020 17:48:00 0
İYİPARTİ BURSA İL BAŞKANI TÜRKOĞLU;“HASTANEME DOKUNMA DEDİK, ANLATAMADIK!..”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Bursa’da yaptığı basın toplantısında, Muradiye Devlet Hastanesi’nin yeniden açılacağını söylemesine İYİ Parti’den, “Zamanında uyardık, anlatamadık” tepkisi geldi.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Osmangazi İlçe Teşkilatı’nın öncülüğünde bu konuda imza kampanyaları düzenlendiğini ve art arda yapılan açıklamalarla ilgililerin günlerce uyarıldığını vurgulayarak, “Zararın neresinden dönülürse kardır. Sayın Bakan Koca, geç de olsa gerçeği görerek, nihayet doğru bir karar almıştır” dedi. Türkoğlu açıklamasında şunları söyledi:
“Partimizin Osmangazi Teşkilatı’nın öncülüğünde 2019’un Haziran ayında düzenlenen İMZA KAMPANYASI’nda yetkilileri uyarmış, Bursalı hemşehrilerimize de aynen şu sözlerle seslenmiştik:
‘Bursa Şehir Hastanesi açılıyor ama
4 Hastanemiz KAPATILIYOR.
-Muradiye Devlet Hastanesi,
-Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi,
-Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi
-Ve Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin KAPATILMAMASI için bir İMZA da sen bırak.’

“HASTANELERİN HEPSİ AÇILMALI”
Selçuk Türkoğlu konu ile ilgili açıklamasını şöyle tamamladı:
“Evet, işte aynen bu sözlerle yaptığımız ciddi çağrıya yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımızın talebi ne yazık ki duymazdan gelindi. Peki ne oldu şimdi? Maalesef Sayın Bakan’ın bizzat kendi ağzından, yapılan bu büyük yanlış yüksek sesle dile getirilmiş oldu. İYİ Parti’nin uyarısına zamanında kulak verilseydi, içinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde, testi pozitif çıktığı halde yatak yokluğundan hastaneden geri çevirilerek evlerine gönderilen ve tedavilerini kendi kendilerine yapmak zorunda kalan yüzlerce pandemi hastası vatandaşımızın derdine derman olunurdu. Bu hastanelerimiz açık olsaydı, Bursa’da bugün yaşanan sağlık kaosu bir nebze olsun göğüslenmiş olurdu. Yine de gerçeğin geç de olsa görülmüş olması olumludur. Ancak sadece Memleket Hastanesi olarak bilinen Muradiye Devlet Hastanesi’nin revize edilerek açılacağının söylenmesi yetmez. Bugün pandemi var, yarın sağlıkta daha başka sorunların yaşanmayacağını kim söyleyebilir? O nedenle nüfusu hızla artmaya devam eden Bursa’da kapatılan diğer hastanelerin de açılması şarttır. Ayrıca  Acemler’de başlatılan ancak sonrasında sekteye uğrayan devlet hastanesinin de bir an önce tamamlanması elzemdir.”

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın toplantısında yaptığı konu ile ilgili açıklaması aynen şöyleydi:
“Geçen yıl Bursa Şehir Hastanemizi hizmete alırken, Bursa Devlet Hastanemizi, Zübeyde Hanım Doğumevi’ni ve Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanemizi, yeni tesisimize taşımıştık. Öncelikle şunu ifade edeyim, Bursa Devlet Hastanesi, eski adıyla Memleket Hastanesi’nin pandemi sonrası renovasyonunu yaparak, sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız. Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim. Birçok şehir hastanemizin açıldığı illerde olduğu gibi, önceki tesislerimize sahip çıkarak hizmet sunmaya devam edeceğiz."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33