İZDO 30. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi'ne Yoğun İlgi

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) tarafından Tepekule Kongre veSergi Merkezi’nde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Bilimsel Kongre veSergisi, dişhekimlerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Gündem 25.11.2023 13:58:00 0
İZDO 30. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi

İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) tarafından Tepekule Kongre veSergi Merkezi’nde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Bilimsel Kongre veSergisi, dişhekimlerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

 

Alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerin yer aldığı ve toplamda 3 gün süren kongrede, sunumlar, kurslar, paneller, tartışma platformu ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Kongrenin bu yılki onur konuğu Bulgaristan Diş Hekimleri Odası Başkanı Trifon Antonov oldu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İZDO Başkanı Deniz Çağında, geleneksel hale gelen ve Türkiye'nin en geniş katılımlı diş hekimliği kongrelerinden olan etkinlikte bir kez daha buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

Cumhuriyetin 100. yılında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarını sunan Çağında, meslek odalarının yaşanan sorunlarla ilgili meslektaşları için çözüm üretmenin dışında en önemli görevlerinden birisinin kurslar, seminerler ve kongreler vasıtasıyla meslektaşların mezuniyet sonrası eğitim ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

 

YENİLİKLERİ TAKİP EDEREK, DOSTLUKLARIMIZI PEKİŞTİRECEĞİZ

 

Çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin konuşmacı olarak yer aldığı 30. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi'nde katılımcıların, diş hekimliğiyle ilgili bilimsel, teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduğuna dikkat çeken Deniz Çağında

Bilimsel komitemizin özenle hazırladığı program, alanında isim yapmış yerli ve yabancı meslektaşlarımızı sizlerle bir araya getiriyor. Bu vesile ile güçlü sosyal etkinlikler ve bilimsel sunumlar ile yenilikleri takip edip, bilgilerimizi tazeleyip, dostluklarımızı pekiştireceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından 60 yılı aşkın bir süredir diş hekimliği mesleğine hizmet eden 2 bin 600 üyeli İzmir Diş Hekimleri Odası'nın en kıdemli üyesi Prof. Dr. Nazmi Ertük ile Cumhuriyetin 100. yılında odanın en genç diş hekimi olan Mehmetcan Aydın’a, Oda Başkanı Deniz Çağında tarafından günün anısına hazırlanan plaketler de verildi.

40’A YAKIN SUNUM YAPILDI, ETKİNLİKLER İLGİ GÖRDÜ

Alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerin yer aldığı kongrede 40’a yakın sunum gerçekleştirildi. İki ayrı salonda gerçekleştirilen sunumlara katılan diş hekimleri, akademisyenlerin güncel bilgileri, tanı ve tedavi tekniklerini anlattıkları sunumları izledi. Türkiye’de gerçekleşen ağız ve diş sağlığı endüstrisini bir araya getiren kongrede sektörde lider dental firmalar da yeni ürünlerini beğeniye sundu.

İlk gün kongre programı sonrası Nazım Hikmet’in ‘Kuvayi Milliye Destanı’ Oratoryosu İzmir Diş Hekimleri Odası Oratoryo grubu tarafından sahnelendi. İkinci günün sonunda Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın; ‘Sağlıklı Yaşam ve Beslenme İpuçları’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Kongrenin ikinci günkü sunumların ardından düzenlenen kokteylde katılımcılar Necati ve Saykolar grubunun birbirinden hareketli şarkılarıyla eğlendi.

Üçüncü gün ise akademisyen ve yazar Serkan Karaismailoğlu; ‘Kadın Beyni Erkek Beyni’ konulu söyleşisiyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19