KILIÇDAROĞLU TWETÇİ DANIŞTAY ÜYESİ AYSEL DEMİREL`İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul?da Perpa Ticaret Merkezi esnafıyla bir araya geldiği toplantıda, bir ülkede güvenle üretim yapmak, çalışmak, konuşmak için herkesin can ve mal güvenliği olması gerektiğini, bunun teminatının da yargı bağı

22.06.2018 12:58:59 0
KILIÇDAROĞLU TWETÇİ DANIŞTAY ÜYESİ AYSEL DEMİREL`İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’da Perpa Ticaret Merkezi esnafıyla bir araya geldiği toplantıda, bir ülkede güvenle üretim yapmak, çalışmak, konuşmak için herkesin can ve mal güvenliği olması gerektiğini, bunun teminatının da yargı bağımsızlığı olduğunu dile getirdi.

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasilerde cumhurbaşkanının tarafsız olma zorunluluğu bulunduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Hakimi, bir partinin genel başkanı tayin edemez. Tarafsız bir yargıcın olabilmesi için onu atayacak kişinin de tarafsız olması lazım. Bu felsefeden uzaklaşırsanız, hakimler saraya, kendilerini atayan siyasi otoriteye bakar karar vermek için. Daha geçen haftalarda Danıştay'dan bir üyesi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aleyhinde bir tweet attı. Bir hakim siyasi liderler, cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adayları karşısında siyasi görüş beyan edemez. Siyasi görüş beyan ediyorsa, o kişiye hakim denilemez. Ben o tweeti atan, daha sonra da silen hakim kardeşime seslendim: Sen eğer onurlu bir hakimsen, dürüst bir hakim olduğunu düşünüyorsan, 'Attığım tweet yanlış, ben Danıştay'a gölge düşürdüm' diyorsan, onurluysan, haysiyetliysen o görevde bir dakika durma, istifa dilekçeni ver ve ayrıl. Bu çağrıyı defalarca yaptım. İstifa etmemekte kararlı. Ama ben de ona 'Sen onursuz, haysiyetsiz birisisin' deme kararlılığındayım. O kişi o görevde bulunduğu sürece Danıştay'a gölge düşürüyor, Danıştay'ın itibarını sarsıyor."dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00