KIRGIZ BAKAN`DAN VALİ ÇOMAKTEKİN`E ZİYARET

Kırgız Şair Alikul Osmanov?u anma programına katılmak üzere Amasya`da bulunan Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Enformasyon Bakanı Altınbek Maksütov ve Beraberindeki heyet ,Amasya Valisi Çomaktekin`i makamında ziyaret etti.

12.10.2015 11:11:09 0
KIRGIZ BAKAN`DAN VALİ ÇOMAKTEKİN`E ZİYARET

Kırgız Şair Alikul Osmanov’u anma programına katılmak üzere Amasya'da  bulunan Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Enformasyon Bakanı Altınbek Maksütov ve Beraberindeki heyet ,Amasya Valisi Çomaktekin'i makamında ziyaret etti.

Amasya Üniversitesinde düzenlenecek olan Kırgız Şair Alikul Osmanov’u anma programına katılmak üzere ilimizde bulunan Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Enformasyon Bakanı Altınbek Maksütov, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Büyükelçilik Müsteşarı Aibek Akaev ile TÜRKSOY Ankara Temsilcisi Kocageldi Kuluyev Vali İ. Halil Çomaktekin’i ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya’nın da yer aldığı ziyarette misafir Bakan ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzaladı. Misafirlerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Vali Çomaktekin, dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Kırgızistan arasındaki kültürel bağların, böyle güzel etkinliklerle devam etmesinin önemine vurgu yaparak, misafirlerine Amasya hakkında bilgiler verdi.

Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Enformasyon Bakanı Altınbek Maksütov ise düzenledikleri anlamlı etkinlikten ötürü Amasya Üniversitesine ve ev sahipliğinden ötürü Vali Çomaktekin’e teşekkür ederek, Amasya’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve bu güzel şehri oldukça beğendiğini  ifade etti. Ziyaretin sonunda Vali Çomaktekin ve Sayın Bakan Maksütov karşılıklı çeşitli hediyeler verdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00