KIZILAY`DAN KAMPANYA:``HAYDİ MERSİN KAN VERMEYE,CAN VERMEYE``

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, Mersin`de yaşayan herkesi Türkiye`nin en büyük yardımseven kuruluşu olan Kızılay`a kan bağışında bulunmaya davet etti

8.11.2016 06:51:32 0
KIZILAY`DAN KAMPANYA:``HAYDİ MERSİN KAN VERMEYE,CAN VERMEYE``

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, Mersin'de yaşayan herkesi Türkiye'nin en büyük yardımseven kuruluşu olan Kızılay'a kan bağışında bulunmaya davet etti.Erdem, "Haydi Mersin, kan vermeye can vermeye!Unutmayın bağışlanan her kan kurtarılan üç can demektir." dedi.

Erdem, kan vermenin önemine değinerek, verilen her bir kanın 3 cana hayat verdiğinin altını çizdi.Vatandaşları düzenli kan bağışına davet eden Erdem, "Türk Kızılay’ı Mersin Şubesi kan bağışı kampanyalarına devam ediyor.Duyarlı Mersin halkının bağışladığı kanlarla binlerce can kurtarılmaktadır.Bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve bunun devam etmesini istiyoruz. Çünkü kan herkes için ihtiyaçtır. Allah kimseyi muhtaç etmesin. Ama lazım olduğunda bulunmadığı zaman sıkıntı çekebiliyorsunuz. Bir ünite kan için tüm varlığınızı feda etmeye hazırsınız. İşte bu duruma düşmemek ve kan stokunun bitmemesi için tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz."şeklinde konuştu.

KAN VERİN GENÇ KALIN

Kan vermenin insanı gençleştirdiği ve sağlık açısından pek çok faydası bulunduğuna dikkat çeken Necmi Erdem, şunları söyledi:               

"Kan vermenin vücuda olan faydasını da bilmek gereklidir. Kan vermek, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtardığı gibi, kan veren kişinin sağlığı açısından da hayati önem taşımaktadır. Kan verenlerin kan hücreleri yenilenmekte, bu da daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olmanıza imkan sağlıyor.En belirgin özelliği insanı gençleştirmesidir. Kan verildikten sonra kan hücreleri hızla yenilenmekte, dolaşımda daha genç hücre sayısı artmakta ve metabolizma çok daha hızlı ve rahat çalışmaktadır. Bu da kişinin kendisini daha dinç ve rahat hmesine yardımcı olmaktadır. Kan veren kişiler vermeyen kişilere oranla daha dinç ve genç görünmektedir. "

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40