KIZILCAHAMAM`DA JEOTERMAL SUYUN DURUMU MASAYA YATIRILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney Kızılcahamam ilçesinde Jeotermal enerji ile faaliyet gösteren tesis yetkilileriyle toplantı düzenledi.

31.12.2015 00:10:37 0
KIZILCAHAMAM`DA JEOTERMAL SUYUN DURUMU MASAYA YATIRILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney Kızılcahamam ilçesinde Jeotermal enerji ile faaliyet gösteren tesis yetkilileriyle toplantı düzenledi.

Toplantıya Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, MTA 3 Bölge Müdürü Sedat Toraman, MTA Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, MTA Maden Mühendisi Faruk Ersöz, MTA Jeoloji Mühendisi Ömer Faruk Tangaç, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyeleri, Jeotermal  A.Ş. Müdürü Mehmet Karabulut, Belediye Başkan Danışmanı İhsan Taşer, Belediye Meclis Üyeleri ve Kızılcahamam’da faaliyet gösteren termal tesislerin müdürleri katıldı.

Kızılcahamam Belediyesi Soğuksu Otel’de yapılan toplantı akşam yemeği ile başladı. Yemeğin ardından açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Muhittin Güney Kızılcahamam’ın termal su kaynakları ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Toplantıda Kızılcahamam Jeotermal A.Ş Müdürü Mehmet Karabulut Jeotermal su hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Ardından Termal sularımızın durumu, kuyularımız ve diğer Termal su kullanan şehirler ile kıyaslama sunumu yapan  Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney Jeotermal kaynağımızı güçlendirmek ve verimliliğini artırmak için çalışmalar yürütüldüğünü anlattı.

Kızılcahamam Belediye Meclisi’nin oluşturduğu komisyon tarafından jeotermal ile çalışan ve termal su kullanan tesislerin durumları hakkında yaptıkları araştırma ve yeni çıkan kanunlar hakkında bilgi verildi.

MTA 3 Bölge Müdürü Sedat Toraman ve MTA Mühendisleri toplantıda termal suyun azalmasındaki sebeplerini anlatarak bu konu hakkında çıkarılan yasaların olduğunu bu yasaların en önemlisi tesislerin su sayacı takması ve israfın önüne geçilmesi olduğu belirtildi. Yıllara göre jeotermal suyunun bölgedeki kuyulardan alınan hesaplamalar doğrultusunda azalma gösterdiğinden MTA tarafından yapılan araştırmalar sonucu 2000 m’lik yeni bir sondaj kuyusu MTA tarafından açılacağı belirtildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/KIZILCAHAMAM

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00