KIZILTEPE BELEDİYESİ `KAHVE BAHANE`PROJESİ İLE VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü , Toplum Sağlığı ve Kanser Tarama Merkeziyle (KETEM) ``Kahve Bahane`` projesi kapsamında mahalle sohbetlerinin ilk durağı Şenyurt ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

9.07.2017 10:25:07 0
KIZILTEPE BELEDİYESİ `KAHVE BAHANE`PROJESİ İLE VATANDAŞIN  AYAĞINA GİDİYOR

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü , Toplum Sağlığı ve Kanser Tarama Merkeziyle (KETEM) ''Kahve Bahane'' projesi kapsamında mahalle sohbetlerinin  ilk durağı Şenyurt ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

 

Kızıltepe Belediyesine  bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Hanımeli Kadın Merkezi’nde kadın , çocuklar  ve yaşlılara yönelik farkındalık yaratan  çalışmalar yürütülüyor.

 

 Hanımeli Kadın Merkezin de kadınlara yönelik birbirinden farklı kurslar verilmesinin yanında kadınlara   ve çocuklara yönelik olarak  psikolojik danışmanlık ve destek hizmetleri, yaşlılar  için de  yaşlı bakım ekibi, sağlık ekibi ve çocukla için kreş yer alıyor. Tüm bunların yanında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü   Kahve Bahane projesiyle her hafta bir köyde kadınların, çocukların ve yaşlıların ayağına gidecek.  Bu sayede dertlerini, sıkıntılarını, şikâyetlerini ve isteklerini ilk ağızdan  dinleyecekler..  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Toplum Sağlığı ve Kanser Tarama Merkeziyle (KETEM) Kahve Bahane Projesi kapsamında mahalle sohbetlerinin  ilk durağı Şenyurt oldu. 

 

Kızıltepe Belediyesi     Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün  hayata geçirdiği Kahve Bahane projesiyle mahalle köy sohbetlerine Şenyurtta başlayan ekip    kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yönelik çalışmalar yaparak , onların şikâyetlerine ve sıkıntılarına ortak olmak, Kızıltepe belediyesinden varsa  istekleri eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmeyi amaçlıyor.

 

Gidilen köylerde; Kanser Tarama Merkezi (KETEM), yaşlı bakım ekibi, erkekler ve kadınlar için kuaför, mardinmasa/ Kızıltepe ekibi, kreş ekibi, diyetisyen, psikolog ve müftülükten vaiz olmak üzere on kişilik ekip ile gidiliyor. Mardinmasa /Kızıltepe ekibi kadınların ve yaşlıların şikâyetlerini alırken çocuklarla kreş ekibi  yakından ilgilenerek güzel vakit geçirmelerini sağlyor.Ekipte bulunan   kuaför ekibi de  erkek ve kız çocukların saçlarını istedikleri şekilde keserek onları mutlu etmeye çabalıyor.

 

    Bu proje ile belediye ve vatandaşlar  arasında köprü vazifesi görmekteyiz diyen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü  “Kadınların soru sorabileceği kafalarına takılan her noktada yardımcı olmak istiyoruz. Sorunları yerinde tespit edip çözebilmek, ulaşabileceğimiz kadar kadınlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılarımıza ulaşmak istiyoruz. Kızıltepemizde yaptığımız çalışmaları köylerimizde de görmek istiyoruz. Proje kapsamında ilk olarak Şenyurtta yer aldık ve burada ekibimizle birlikte vatandaşlarımızla bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır deyimiyle kahvelerimiz eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. Bizleri çok iyi karşılayan orda olmamızdan memnuniyet duyan vatandaşlarımıza Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ’ın da selamlarını da ilettik.”  dedi.

 

    Sağlık ekipleri   tansiyon, şeker, kan alma gibi bazı kontrollerde bulunarak,  vatandaşların evlerini de ziyaret etti..  Ayrıca Toplum Sağlığı diş hekimi tarafından sağlıklı yaşam aracı ile çocuklara  diş fırçası ve macunu  hediye ederek  diş sağlığının önemi anlatıldı. Yetişkinlere de adım sayar  dağııldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04