KIZILTEPE BELEDİYESİNDEN GENÇLERE SPOR DESTEĞİ

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Belediye Spor tarafından düzenlenen Altyapı ve Futbol Yaz Okulu, yaz mevsimi boyunca eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Resmi İlan 10.08.2015 14:49:31 0
KIZILTEPE BELEDİYESİNDEN GENÇLERE SPOR DESTEĞİ

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Belediye Spor tarafından düzenlenen Altyapı ve Futbol Yaz Okulu, yaz mevsimi boyunca eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yaz mevsiminde gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Belediye Spor tarafından düzenlenen Altyapı ve Futbol Yaz Okulu, eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kulüp Başkanı Hamdullah Bulut, Belediye Spor altyapısında 120 lisanslı,250 lisansız ve yaz okullarına kayıt yaptıran 90 kişi olmak üzere toplamda 460 oyuncuya eğitim verdiklerini söyledi. Bulut, verilen eğitimlerden 7-15 yaş arası tüm kız ve erkek çocukların ücretsiz bir şekilde faydalandığının da altını çizerek "Sağlıklı bir yaşam ve gelecek için spor önemli bir etkendir. Yaz okullarıyla çocuklardaki stresi ve biriken olumsuz enerjiyi almayı hedefliyoruz.Fizyolojik etkiler dışında çocukların,1 yıl boyunca okulda yaşadıkları stresin atlatmasında da sporun çok büyük katkısı vardır. Spor aynı zamanda çağın en büyük hastalıklarından biri olan obezitenin de önüne geçmektedir" şeklinde konuştu.

Yaz okulunda ki çocuklara spor alışkanlığını ve spor kültürünü de kazandırdıklarını ifade eden Bulut,U-10,U-11,U-12,U-13,U-14,U-15, yaş gruplarında mücadele veren takımlarımızın başında TFF’nin formatında eğitim veren UEFA B ve UEFA C lisansına sahip Hasan Ablak,Mahsum Kabul hocaların ve Gazal Kuzu antrenörünün görev aldığını aktardı. Bulut, TFF’nin formatında eğitim veren hocalarının TFF'nin belli seminerlerinden geçtiğinin altını da çizerek "Futbolda kalıcı başarı ancak, sistemli bir alt yapı çalışması ile mümkündür. Bizler Kızıltepe Belediye Spor kulübü olarak, güçlü temeller üzerine inşa edilmiş bir alt yapı sisteminin önemine inananlardanız. Bu sistemi başarıya dönüştürmenin ancak, sistemin kalıcılığı ile sağlanabileceğini de çok iyi biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Futboldan önce çevreye faydalı birey yetiştirmek istiyoruz"

Futbolda alınan eğitim ve ahlakın normal hayata da yansıdığını belirten Teknik sorumlu Hasan Ablak, ise "Kızıltepe Belediye Spor’un amacı, kulübümüzün yeni nesiller üzerindeki misyonu olan iyi birey, iyi yurttaş ve iyi sporcular yetiştirme adına yetenekli oyuncuları altyapımızda lisanslı birer futbolcu yapmaktır. İstediğimiz seviyede olmayan oyuncularımızın da futbol eğitimlerini devam ettirip, serbest zaman değerlendirmesi ve bir sosyal etkinlik kapsamında spor yapmalarını sağlamaktır. Her şeyden önce çocuklarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Felsefemiz futbolcudan önce, ailesine, çevresine ve kendisine faydalı olacak nesiller yetiştirmektir” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00