KIZILTEPE BELEDİYESİNDEN KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Kızıltepe Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara daha ferah bir kent yaşamı sunabilmek için ilçe genelinde sürdürdüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla mahallelerde ve köylerde gerçekleştirdiği kapsam

Mardin 7.09.2017 19:50:19 0
KIZILTEPE BELEDİYESİNDEN  KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Kızıltepe Belediyesine bağlı  Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara daha ferah bir kent yaşamı sunabilmek için ilçe genelinde sürdürdüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla mahallelerde ve köylerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmaları sürdürüyor.

 

Kızıltepe Belediyesi   Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri  Cumhuriyet Meydanı, İpek Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Koçhisar Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesinde yol boyu toplu temizlik çalışmaları yaptı.. Ekipler vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhları, sokakları, kaldırımları, caddeleri, oturma banklarını ve otobüs duraklarını temizleme ve yıkayarak, İlçe merkezindeki kanalizasyon kanallarına tazyikli su ile temizlendi.

 

 Cumhuriyet Meydanı’nı her pazartesi ve perşembe günleri deterjanla  ve haftanın yedi günü farklı yerlere kurulan pazar yerlerini de tazikli su ve deterjanla  yıkayan Ekipler   23 köyün tamamında ve  köylerimizde, geçmişten beri süre gelen atıkları toplayarak çöplerden arındırıyor.

 

Kurban Bayramı sonrası Toplamda 155 araç çöp topla yan Temizlik ekipleri  ilçenin  merkezinde bulunan çöp konteynerlarının bakım, onarım ve boyama işlemlerini tamamladıktan sonra  , 41 adet çöp konteynerı gerekli yerlere dağıtıldı. 

 

Kızıltepe ilçesindeki  mezarlıklarda Kurban Bayramı öncesi vatandaşların daha temiz bir ortamda kabir ziyareti gerçekleştirmeleri için genel bakım ve temizlik çalışmaları  gerçekleştirildi.Ekiplerin yürütttüğü Temizlik çalışmaları kapsamında, mezarlık alanları içerisindeki yabani otların kesilmesi ve temizliği, kurumuş, kırılmış veya devrilmiş ağaçların toplanması ve kesilmesi işlemleri yapıldı. Tamamlanan temizlik çalışmaları sonrasında mezarlık alanları daha güzel bir görünüme kavuşurken görsel kirlilikten de arındırıldı. Belediye ekipleri  tarafından vatandaşların bayram sabahını temiz bir ortamda geçirmesi için de temizlik çalışmaları yürütüldü.

 

   

 

ARTUKLU HABER AJANSI*MARDİN/KIZILTEPE      


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor