KIZILTEPE ÇİFTÇİLER DERNEĞİ VE HER YERDE SANAT DERNEĞİNDEN ÇOCUKLARI MUTLU EDEN ORTAK ETKİNLİK

Kızıltepe Çiftçiler Derneği ve Her Yerde Sanat Derneğinin ortak etkinliği Kızıltepe ilçesine bağlı Sevimli Köyü`nde gerçekleştirildi

Mardin 15.04.2018 20:41:10 0
KIZILTEPE ÇİFTÇİLER DERNEĞİ VE HER YERDE SANAT DERNEĞİNDEN ÇOCUKLARI MUTLU EDEN ORTAK ETKİNLİK

Kızıltepe Çiftçiler Derneği ve Her Yerde Sanat Derneğinin ortak etkinliği Kızıltepe ilçesine bağlı Sevimli Köyü'nde gerçekleştirildi 

 

 Mardin  Her Yerde Sanat Dernegi 15 nisan 2018'de Kızıltepe ilçesine bağlı Sevimli Koyu'nde Kızıltepe   Çiftçiler Derneği ile  ortak etkinlik  gerçekleştirdi.


 Avrupa Birligi Sivil Koruma ve Insani Yardim (echo) tarafindan fonlanan ve Welthungerhilfe ile Kiziltepe Lider Kadinlar Dernegi ile ortaklasa yurutulen projede hedef kirsaldaki cocuklara ulaşarak ,sirk eğitimini çocuklara yönelik sosyal uyum için pedogojik bir yöntem olarak  gerçekleştiriyor.

 

Her Yerde Sanat Derneği, Mardin’de tek seferlik bir festival fikri ile yola çıkan Pınar Demiral ve arkadaşları tarafından 2012 yılında kuruldu. Dernek bünyesindeki Sirkhane Sosyal Sirk ve Sanat Okulu, Mardin’de yaşayan hem Türkiyeli, hem de mülteci çocukların bir araya gelebildikleri ve ortak dilin sanat olduğu bir yaşam alanı sunuyor. Kurulduğundan bu yana önemli etkinliklere imza atan Her yerde Sanat Derneği başarılı çalışmalar yürütüyor.

 

Her Yerde Sanat Derneği, çocukların sanat aracılığıyla ayrımcılıktan uzak bir ortamda bir araya gelmesini sağlayarak,bedenlerini ve zihinleri harekete geçirerek, özgüvenlerini güçlendirmeyi ve    hem geleceklerinde, hem de hayal dünyalarında kolay kolay unutulmayacak kocaman bir fark yarattmayi hedefliyor.

 

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi Sevimli Köyünde düzenlenen ve köy çocuklarını mutlu eden etkinlik nedeniyle yaptığı açıklamada;''Kızıltepe ilçesine bağlı Sevimli Köyü Çocukalarını mutlu eden etkinlik nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ederim.Etkinlik boyunca köy çocukları unutulmaz anlar yaşadılar.Çocukların Mutluluğunu gözlerinden okumak mümkündü  bu da  çab gösteren hepimizi çok mutlu etti.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88