KIZILTEPE`DE ``ÖLÜM YOLU``CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

Mardin`de Gamze Sağman,elinde karne ve takdir belgesi ile Karşıdan karşıya geçerken TIR`ın altında can verdi.

Mardin 22.01.2016 17:47:54 0
KIZILTEPE`DE ``ÖLÜM YOLU``CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

Mardin'de Gamze Sağman,elinde karne ve takdir belgesi ile Karşıdan karşıya geçerken TIR'ın altında can verdi. 

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan Mardin Kenan Saruhan  Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Gamze Sağman, elinde bugün aldığı takdir belgesi ve karnesi ile evine giderken Karşıdan karşıya geçmek isterken bir TIR'ın altında kalarakhayatını kaybetti.

Mardin Kenan Saruhan Anadolu Lisesi 10'uncu sınıfında okuyan Gamze Sağman, bugün karnesi ve takdir belgesini aldıktan sonra ailesinin bulunduğu Kızıltepe İlçesi'ne döndü. Ersoylu Mahallesi Kızıltepe Fen Lisesi yakınlarında araçtan inen Gamze Sağman, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine gitmek için yolun karşısına geçmek isterken, N.Y. yönetimindeki 42 DMD 20 plakalı mısır yüklü TIR'ın altında kalarak yaşamını yitirdi. Kazadan sonra olay yerinden kaçan TIR sürücüsü N.Y., bir süre sonra polise giderek teslim olurken, elinde takdir belgesi ve karnesi bulunan Gamze Sağman'ın cansız bedeni Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerine gelen Sağman'ın yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

Ölüm yolu olarak adlandırılan  ve Dün bir öğrencinin daha hayatını kaybettiği yolda Üst Geçidinin bulunmması Kızıltepeli vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. 

Artuklu Haber'e açıklamada bulunan MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter Şunları söyledi:

''Tarihi İpek yolu Kızıltepe İlçe merkezinin ortasından geçmektedir.Furkan Doğan Lisesi ve Orta Okulunda okuyan bazı öğrenciler okula gitmek için Üst geçidin olmadığı Günlük On binlerce aracın kullandığı Uluslararası ipek yolun karşı tarafına yaya olarak geçmek zorunda kalıyorlar.  Bu durum öğrenciler için adeta ölüm tarlasından geçmek  anlamına geliyor.2  gün önce bir erkek öğrenci okula giderken, bugünde Takdir alan 10.sınıfta okuyan  Gamze Sağman isimli  kız öğrenci aynı yerde Tır altında kalarak hayatını kaybetti.Bu trajik ölümler karşısında sivil toplum olarak duyarsız ve sessiz kalamayız.Buradan ilgililere sesleniyoruz.Üst geçit yapımından Karayolları,Belediye her kim sorumluysa kazaların meydana geldiği okulların karşısına acilen üst geçit yapsınlar.Üst geçit yapılıncaya kadar öğrencilerin okula gidiş geliş saatlerinde Trafik veya zabıta polisler güvenliği sağlasınlar''Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00