KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI

Kızıltepe Devlet Hastanesinde Modernizasyon,ve Yenileme çalışmaları sürdürülüyor.Hastanenin bozuk asansörleri de tamir edilerek faal hale getirilecek.

Mardin 11.01.2017 17:12:47 0
KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Opr. Dr. Fuat KARAKUŞ, İdariHizmetler Başkanı Uz. Dr. Murat SİNANOĞLU, Yoğun Bakım Koordinatörü Uzm. Dr.İbrahim DEMİR ile birlikte Kızıltepe Devlet Hastanesinde  2016 yılında hastanede gerçekleştirdikleri  inceleme ziyareti sırasında  tespit edilen eksiklikler ve acil ihtiyaçlar için 2016’da yapılan çalışmalar
sonucu Kızıltepe Devlet Hastansi modern bir görünüm kazandı

 

 

Kızıltepe Devlet Hastanesinde yapılan yenileme ve Tadilat çalışmaları  Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Opr. Dr. Fuat KARAKUŞ  şu şekilde anlattı;


 


''Acil servisin mevcut fiziksel yapısında değişiklikler yapılarak hasta ve çalışanlar için çalışma ortamı daha rahat ve konforlu bir hale getirildi. Sarı-Yeşil- Kırmızı alan ayırımı yapıldı. Acil cerrahi alan genişletilerek olağanüstü durumlar için yatak sayısı arttırıldı.

Sterilizasyon ünitesi standartlara uygun olmayıp kirli temiz çıkışı aynı koridordan yapılmaktaydı. Alt zemin katta tespit edilen yere standartlara uygun yeni bir "Merkezi Sterilizasyon Ünitesi" yapılarak, yeni bir otoklav ve alet yıkama makinesi takviyesi yapıldı.

Personel sayısı arttırıldı. Hizmet alımı yoluyla1,5 Tesla 16 kanallı MR cihazı alınarak hastaların MR çekimi için ilçe dışına çıkması önlendi.

 

Kenarı kırık, pozisyon verilemeyen veya motoru arızalı olduğu için hasta düşmelerine sebebiyet veren, hasta şikâyetlerine konu olan tüm yataklar yenileriyle değiştirildi.( 202 yeni yatak alımı yapıldı.) Ayrıca acil servis için de 9 adet acil hasta taşıma sedyesi takviyesi ve 17 adet bebek kortu alındı.

 

Yataklı servislere arızalı veya eksik olan Televizyon, Buzdolabı, Pansuman arabası, hasta transfer koltuğu vb.eksikler tamamlandı.Ameliyathane içinde yeni bir lokal  hizmete açıldı.

 

Anestezi Yoğun bakım tadilata alınarak aseptizör yoluyla lokal havalandırma sağlandı. Yoğun bakım izolasyon odaları faaliyete sokuldu. Cerrahi ve Koroner yoğun bakımın  8 olan yatak sayısı 12 ye çıkarıldı. Üroloji için ürodinami polikliniği açıldı.

 

Tüm tıbbi cihazlar için kare kod sistemine geçilerek cihazları izlenebilir  hale getirildi.Tüm mefruşat yenilendi, Hastanede perkütan ameliyatlarının yapılması için, gerekli teknik donanım sağlandı.

8 yataklı olan ve ihtiyacı karşılamayan yeni doğan yoğun bakım ünitesinin, eski sterilizasyon ünitesi yerine ve 35-40 yataklı olarak açılması için çalışmalar halen devam etmektedir.

 

Mevcut yemekhanenin alt zemin kata taşınarak yerine çocuk servisi ve çocuk yoğun bakım açılması planlanmaktadır. Mevcut yeni doğan ünitesinde de 5 yataklı yanık ünitesi açılması planlanmaktadır.

 

Hâlihazırda 254 olan yatak sayısının bu çalışmalar sonuçlandığında  350-400 arası bir rakama getirilmesi;hedefleniyor.10 Ağustos 2016 tarihinde hastane karşısında bombalı araç patlaması sonucu kırılan camlar ve çöken tavanların tamamı hizmet alımı yoluyla yenilendi.

 

Yağmur sebebiyle su damlayan ve zarar gören tüm kartonpiyer ve tavanlar için de hizmet alımı yapılarak bakım ve onarım devam etmektedir. Çocuk servislerinin görsel olarak çeşitli boyama ve materyallerle zenginleştirilmesi için çalışma başlatıldı, örnek oda tanzim edildi.

 

Asansörlerin onarımı için malzeme temin edildi, onarım ve bakım çalışmaları devam etmektedir.''Dedi

 

Yapılan çalışmaların tamamlanmasından sonra son derece Modern bir yapıya kavuşturalacağını belirten Genel Sekreter Opr. Dr. Fuat KARAKUŞ Kızıltepe Devlet Hastanesinde fiziki yapının da önemli oranda modernize edildiğini açıkladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE.

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04