KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA...

Kızıltepe Devlet Hastanesinden bir ilk daha...Kızıltepe Devlet Hastanesinde Meckel Divertikülü tanısı konan 26 yaşındaki bir hastaya Kapalı (LAPAROSKOPİK) Meckel Divertikülü Rezeksiyonu yapıldı.

Mardin 6.03.2019 15:11:46 0
KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA...

Kızıltepe Devlet Hastanesinden bir ilk daha...Kızıltepe Devlet Hastanesinde Meckel Divertikülü tanısı konan 26 yaşındaki bir hastaya   Kapalı (LAPAROSKOPİK) Meckel Divertikülü Rezeksiyonu yapıldı.

 

Uzmanlardan aldığımız bilgiye göre Meckel Divertikülü, ince bağırsağın alt kısımlarında oluşan küçük bir çıkıntı şeklinde  ve  Gastrointestinal Sistemin en sık görülen doğumsal anomalisi olup 1-3 oranında görülür. Bu durum kişide karın ağrısı, mide ve bağırsak kanaması gibi belirtilere neden olabilir. Çoğu asemptomatik olan olgular sıklıkla komplikasyon geliştiği zaman tanımlanır.

26 yaşındaki Ziya ÖZDEMİR adlı hasta, 3 gündür süren devamlı karın ağrısı şikâyeti ile  başvurduğu Kızıltepe Devlet Hastanesinde   genel cerrahi polikliniğine başvurması üzerine  Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet BABÜR  tarafından hastanın fiziki muayenesi  gerçekleştirilerek,  gerekli tetkikler alınması ile Hastada Meckel Divertiküliti tespit edildi.

 

Genelde açık cerrahi operasyonla gerçekleştirilen bu ameliyat, Kızıltepe’de ilk defa Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Babür tarafından, 26 yaşındaki Hasta  Ziya ÖZDEMİR’e Kapalı olarak (LAPAROSKOPİK) Meckel Divertikülü Rezeksiyonu  uygulandı.


Ameliyatı gerçekleştiren Kızıltepe Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Babür: “Meckel Divertikülü Sindirim Sisteminin en sık görülen doğumsal anomalisidir. Hastamız günlerdir süren şiddetli karın ağrısıyla bize başvurdu. Bizler de tüm tetkikleri aldıktan sonra gerekli olan Laparoskopik Cerrahi girişimi uyguladık. Laparoskopik Cerrahinin hastada küçük yara izi bırakması ve daha az ağrı yapması nedeniyle özellikle tercih edilen bir ameliyattır. Operasyon sonrası oldukça rahat görünen hastamız Ziya ÖZDEMİR şifa ile taburcu olmuştur. “ ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88