KIZILTEPE İLÇESİ ``ZİRAAT FAKÜLTESİ``NE KAVUŞUYOR.

Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prf.Dr.Ahmet Ağırakçe,Kızıltepe ilçesini Ziyaret Etti.

Gündem 4.03.2015 10:41:59 0
KIZILTEPE İLÇESİ ``ZİRAAT FAKÜLTESİ``NE KAVUŞUYOR.

Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prf.Dr.Ahmet Ağırakçe,Kızıltepe ilçesini Ziyaret Etti.Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA Kızıltepe Kaymakam  Erdoğan Turan ERMİŞ’i makamında ziyaret etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat DURGAN Kaymakamı  Erdoğan Turan ERMİŞ’i makamında  ziyaret etti. 

  Makam ziyareti sonrası İlçe Kaymakamı  Erdoğan Turan ERMİŞ, Prof. Dr Ahmet AĞIRAKÇA ve Ak Parti Kızıltepe  ilçe Başkanı Murat DURGAN  Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh ÇAKAR’ı  (ÇEVGÖR)  ziyaret ettiler. 

Ziyaret sonrasında Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prf.Dr.Ahmet Ağırakça, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Mezopotamya bölgesinin en verimli toprakları üzerinde  bulunan Kızıltepe ilçesinde Ziraat Fakültesi kurulacağı müjdesini de verdi.

Ağırakça şunları söyledi:''1960 yıllarından bu yana Mardin  ve  Kızıltepe’de bir ziraat fakültesi kurmanın hayalini içinde yaşandığını  belirten Rektör  Ağırakça, “Kızıltepe’ye bir iade-i ziyaret düşünüyorduk bugün gerçekleşti. Bunun yanında bu ziyaretin sadece kuru bir ziyaret olmasını istemiyoruz. Kızıltepe’ye gelmişken Kızıltepe’ye üniversite yansıması nasıl olabilir. Üniversiteyi buraya nasıl taşıyabiliriz.? Bunun hedeflerini belirlemeye çalışıyoruz. Özellikle şuan mevcut olan Kızıltepe meslek yüksek okulumuzun binası hazır olduğu takdirde taşımayı düşünüyoruz. En yakın zaman da Kızıltepeliler binayı hazır ederlerse kesinlikle hemen taşımamız mümkündür. İkinci projemiz ise beden eğitimi yüksek okulunu inşa etmek ve burada kurmaktır. Şuan da çalışmalarımız devam ediyor. Öğretim üyesi teminine başladık. Birçok yere haber gönderdik. Yakın bir zamanda öğretim üyelerimizi temin ettiğimiz zaman işimiz daha da kolaylaşacak. Ama ondan evvel bir taraftan gençlik ve spor bakanlığına bağlı olan gençlik merkezi olarak kullanılan alanı bütün spor sahalarıyla birlikte onu üniversiteye alıp beden eğitimi yüksek okulunun binası olarak YÖK’ e takdim etmek ve YÖK ile Bakanlar kurulunda bu konuda karar çıkarttırmak düşüncesindeyiz''Dedi.

Artuklu Haber'in edindiği bilgilere göre Mardin'de Kızıltepe ilçesinde kurulacak Ziraat Fakültesi alanı için yer konusunda çalışmalar yapmak üzere  bir heyet oluşturularak,Oluşturulan bu heyet tarafından Artuklu Üniversitesine yer Tahsisi konusunda araştırmalar yapılacağı ve belirlenecek yer konusunda anlaşmaya varıldığı taktirde,Ziraat Fakültesinin tahsis edilecek alana kurulması çalışmalarına hemen başlanacağı öğrenildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


33.9° / 20.2°
  • BIST 100

    10628,13%-0,45
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,91% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2430,37% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3908,75% -0,01