KIZILTEPE İLÇESİNDE 200 SURİYELİYE İFTAR YEMEĞİ

Kızıltepe kardeşlik ve yardımlaşma platformu Organizasyonu ile Kızıltepe ilçesinde Suriyeli ve Nusaybinli sığınmacılar , Camii cemaati , ve mahalleli fakir ve yetim ailelere yönelik iftar yemeği verildi.

Mardin 2.06.2017 01:04:02 0
 KIZILTEPE İLÇESİNDE 200 SURİYELİYE  İFTAR YEMEĞİ

Kızıltepe kardeşlik ve yardımlaşma platformu Organizasyonu ile Kızıltepe ilçesinde  Suriyeli ve Nusaybinli sığınmacılar , Camii cemaati ve mahalleli fakir ve yetim ailelere yönelik iftar yemeği verildi.

 

Türkiye'de en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Mardin'de yetim ve öksüz Suriyeli çocukları iftar sofrasında buluşturdu.

 

Kızıltepe kardeşlik ve yardımlaşma platformu , ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik ramazan yardımları sürüyor. Bu kapsamda Kızıltepe ilçesinde barınan  yetim ve öksüz çocuklara hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımla iftar imkanı sağladı.

 

 

Kızıltepe ilçesi  Merkez Nakışlı Camiinde verilen iftar yemeği Öncesi Mevlid okundu.Kızıltepe kardeşlik ve yardımlaşma platformu adına Musa Çetintaş ve Kemal Kahraman'ın Organizatörlüğünü yaptığı İftar Yemeğine Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum Taşçı,Halk Eğitim Müdürü Hadi Gökdemir,Bazı okul Yöneticileri ve Cami İmamlarının yanısıra ,Suriyeli ve Nusaybinli sığınmacılar , Camii cemaati ve mahalleli fakir ve yetim aileler katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programda Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum TAŞÇI tarafından okunan dua ve akşam ezanıyla birlikte iftarlar açıldı. 

 

Artuklu Haber'e iftar yemeği ile ilgili açıklama yapan Musa Çetintaş Şunları söyledi;“ Terörden etkilenerek İlçemize gelen  Nusaybinli kardeşlerimiz  bu gün ilçemizde bizlerle birliktedirler. Yine Suriye’deki olumsuz gelişmelerden ötürü yerinden yurdundan olan bir çok kardeşimiz ülkemizde, ilçemizde yine bizlerle birliktedirler. Gönüllerini ve yüreklerini bu misafirlerimize açan Kızıltepeli gönül dostlarımız kardeşlerimiz çok güzel bir ev sahipliği ile bu birlikteliği her geçen gün biraz daha güzel bir şekilde taçlandırıyor. Tabi bizlerde bu birlikteliği bu kutlu Ramazan sofrasında bir araya getirmek suretiyle,Kardeşlerimizle buluşmak istedik. Ben uzaktan yakından gelen tüm kardeşlerimize buraya geldikleri  ve İftar soframıza katıldikları için teşekkür ediyorum.” Dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 
 
 

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00