KIZILTEPE İLÇESİNDE DÜNDAR VE AKGÜÇ AŞİRETLERİ BARIŞ YEMEĞİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Mardin`in dini kanaat önderlerinden Seyyid Şeyh Selahaddin Seydaoğlu`nun yoğun çabaları ve Diyarbakır?dan Şeyh Ahmedê Şorşıb?ın neslinden Şeyh Mahsum ve amcası Şeyh Muhammed Fatih Önal ve Molla Mahmut Kılınç`ın girişimleri ile .Dündar ve Akgüç aşiretle

9.01.2018 12:50:23 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE DÜNDAR VE AKGÜÇ AŞİRETLERİ BARIŞ YEMEĞİNE BİNLERCE KİŞİ  KATILDI

Mardin'in  dini kanaat önderlerinden Seyyid Şeyh Selahaddin Seydaoğlu'nun  yoğun çabaları ve Diyarbakır’dan Şeyh Ahmedê Şorşıb’ın neslinden Şeyh Mahsum ve amcası Şeyh Muhammed Fatih Önal ve Molla Mahmut Kılınç'ın  girişimleri ile .Dündar ve Akgüç aşiretleri  arasındaki husumet barış ile sonuçlandı.

 

Barış törenine  AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Saadet Partisi Mardin il Başkanı Ahmet İletmiş, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, Mardin il Müftsüsü  İsmail Çiçek bölge âlimleri, kanaat önderleri, her iki aile bireyleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Nusaybin ilçe Müftüsü İrfan Açık’ın Kur’an- Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, bölgede bazen irade dışı sıkıntılar sebebiyle üzüntüye sevk eden hususların meydana geldiğini söyledi.

 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek Her iki ailenin barışı için bir araya geldiklerini söyleyerek "Bugün bir barış girişiminde bulunuyoruz. Kardeşlerimiz hata işlemiş olabilirler ama affedici olmak önemlidir. Allah bağışlayandır, koruyandır. Allah-u Teâlâ’nın o sıfatlarını kişiler kendi üzerlerine alınmalı. Allah’ın kulları affettiği gibi affedilmek isteyen de affedilmeli. Allah’a karşı hata işleriz, Allah’tan özür dileriz. İnsana karşı hata işleriz, onlardan özür dileriz. Rabbim bizleri özür dileyenlerden eylesin. Rabbim affedici olup affedicilerden eylesin inşallah. Her iki aileye de teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim bizleri az hata işleyenlerden eylesin.”dedi.

 

Daha sonra Binlerce  Barış töreninin ardından verilen Barış yemeğine binlerce kişi katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07