KIZILTEPE İLÇESİNDE ENGELSİZ YAŞAM ATÖLYESİ AÇILDI

Kızıltepe Mimar Sinan Anadolu Teknik Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen Programa Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Kızıltepe Cumhuriyet Baş Savcısı Gökhan Kapağan, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniy

Mardin 1.04.2016 12:05:33 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE ENGELSİZ YAŞAM ATÖLYESİ AÇILDI

Kızıltepe  Mimar Sinan Anadolu Teknik Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen açılış Programına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe  Kaymakamı Ali Güldoğan, Kızıltepe Cumhuriyet Baş Savcısı  Gökhan Kapağan, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü  Aykut Çetinkaya, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Oda Başkanları,  Muhtarlar  ve çok sayıda davetli  katıldı.

Program kapsamında engelli yaşam atölyesi kursiyerlerinden Kerime SELÇUK ve Hamdin ERİN okudukları şiirlerle davetlilere duygu dolu anlar yaşatt .Bir roman çalışması olduğunu ve bunu basmak istediğini  belirten kursiyerimiz Hamdin ERİN’e Mardin Valisi  Ömer Faruk KOÇAK destek olacaklarını açıkladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Kaymakamı Ali GÜLDOĞAN Programa katılan tüm davetlilere programa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Mardin Valisi  Ömer Faruk Koçak, ise şunları söyledi:“Devlet denilince insanın aklına polis asker kurallar bazen cezalar gelir ama asıl devlet denildiği zaman Şeyh Edebali’nin deyişiyle insanı yaşatan organizma olması gerekir. Devletin, insanların kendisini hangi alanda olursa olsun engelli htiği noktada, o engeli ortadan kaldırmaya yönelik destek mekanizması kurması gerekir. Diğerleri zaten hayatın normal akışı içinde olması gereken şeylerdir. Özellikle son 10 yılda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Yaşamda, kamu hizmetlerine erişiminde hayatın bütün alanlarındaki engelleri ortadan kaldırmak gerekir. Bunlar gerek mahalli idare olsun, gerek merkezi idare olsun devlet olarak bizim görevlerimiz arasındadırBu gün burada gerçekleştirilen faaliyet, Kızıltepe’de yaşayan 20 bin civarındaki engelli kardeşlerimizin küçük bir bölümüne yönelik bir faaliyettir. Bunun örnek olmasını temenni ediyor, bunun gibi başka faaliyetlerin artarak bizim rutin faaliyetlerimizin de gelişerek 20 bin engelli kardeşimizin tamamına ulaşmasını en kısa zamanda bunun gerçekleşmesini temenni ediyoruz ve bunun için gerekli çalışmaları yapacağız.” dedi.

Yapılan programın ardından atölyenin açılışı yapıldı. Burada sınıfları dolaşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, engellilerin sorunlarını dinledi. Vali Ömer Faruk KOÇAK ve Kaymakam Ali GÜLDOĞAN engelli kursiyerlere çeşitli hediyeler dağıttılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00