KIZILTEPE İLÇESİNDE KÜRTÇE TİYATROYA YOĞUN İLGİ

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü?nce Kızıltepe ilçesinde iki gün boyunca düzenlenen tiyatro şenliği Özcan Ateş, Rêzan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz`ün rol aldığı ve Şaliko Bêkes`in yazıp yönettiği ?Xwezgînî? adlı komedi oyunu s

8.07.2019 09:01:17 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE KÜRTÇE TİYATROYA YOĞUN İLGİ

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Kızıltepe ilçesinde iki gün boyunca düzenlenen tiyatro şenliği Özcan Ateş, Rêzan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz'ün rol aldığı ve Şaliko Bêkes'in yazıp yönettiği “Xwezgînî” adlı komedi oyunu sahnelendi.

 

Kızıltepe Belediyesi Nuda Kadın Merkezi’nde sahnelenen oyun çok sayıda tiyatro severin ilgisiyle karşılaştı. Yoğun ilginin gösterildiği oyunda birçok kişi oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

Oyunun sonunda sahnede güzel bir performans sergileyen Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları izleyiciden büyük alkış aldı. Tiyatro gösteriminden sonra Kızıltepe Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan, oyuncuları tek tek tebrik ettikten sonra çiçek takdim etti.

Oyunculardan Özcan Ateş, tiyatro organizasyonunu düzenleyen Kızıltepe Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Amed Şehir Tiyatrosu olarak her zaman bizler hazırız. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Farklı oyunlarımız var. Sizler kurumlardan, belediyeden tiyatro oyunları isteyin, kültür çalışmalarını isteyin. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz” dedi.

 

 

 

Şalîko Bêkes’in yazdığı ve yönettiği  Özcan Ateş, Rezan Kaya, Kemal Ulusoy, Salih Yıldızöz’ün rol aldığı “Xwezgînî” adlı oyun tek perdelik Kürtçe komedi tiyatrosudur.  Bir aşk hikâyesini konu alan Xwezgînî” adlı komedide, iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan baba/aile tabusunun, traji-komik bir tesadüfi karşılaşmanın neticesindeki yıkılışı anlatılıyor.

 

Genç aşık mutsuzluğunun nedeni olarak gördüğü kötü baba tahayyülünü sokakta karşılaştığı yabancıya anlatır. Sevgilisinin ailesiyle görüşme cesaretini günlerce tanışma provası yaptıktan sonra bulan genç aşık, eve gittiğinde yine aynı yabancıyla karşılaşır. Genç aşık bir önceki karşılaşma çerçevesinde bu tesadüfi karşılaşmanın hesabını verecektir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI/MARDİN-KIZILTEPE


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01