KIZILTEPE İLÇESİNDE MISIR PAYDAŞLARI BİRARAYA GELDİ

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı M.Şerif ÖTER, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ŞAHİN ve Kızıltepe Çiftçiler Derneği Denetim Kurulu Mehmet Hanifi MÜSLÜMOĞLU katılımıyla gerçekleşen Mısır Sektöründe faaliye

Mardin 15.11.2017 08:26:14 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE MISIR PAYDAŞLARI  BİRARAYA GELDİ

 

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı M.Şerif ÖTER, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ŞAHİN ve Kızıltepe Çiftçiler Derneği Denetim Kurulu Mehmet Hanifi MÜSLÜMOĞLU katılımıyla gerçekleşen Mısır Sektöründe faaliyet gösteren Mısır Kurutmacıları ve Alım-Satımı yapan Esnafları arasında istişare toplantısı düzenlendi.Çok sayıda tarım paydaşının ve üreticinin bulunduğu toplantıda;

 

• Mısır satan bölge çiftçilerinin Mısırlarını satarken nem oranını baz alarak satmalarını ve çiftçilerden götürü usul (Arabi bazar) usulü satış yapılmaması istendi.

• Çiftçilerin  Mısırlarını satarken Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde bulunan Kızıltepe Ticaret Borsası Şubesinde nem oranını ölçtükten sonra satmaları tavsiye edildi.

 

KIZILTEPE ÇİFTÇİLER DERNEĞİ BAŞKANI MİKAİL ERBEYİ  ÇİFTÇİLER VE MISIR ALICILARINA DUYURUDA BULUNDU

 

İşte Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi tarafından yayınlanan duyuru;

 

''DEĞERLİ ÇİFTÇİLERİMİZE VE MISIR ALICILARIMIZA DUYURU. 

 


İkinci ürünümüz MISIR hasat dönemi başlamış bulunmaktadır. Ürünümüz Alıcılarımız tarafından gerçekleşmektedir. ÇİFÇİLERİMİZİN emeğinin veriminin bereketli olmasını diliyorum.11 Kasım 2017 tarihinde Ticaret Borsamızda 38 Kurutmacı, ÇİFTÇİLER Derneği Başkanı Sn.Mikail ERBEYİ,ZAHİRECİLER DERNEĞİ Başkanı Sn.M.Şerif ÖTER'ın katılımları Mısır alımı konusunda bir toplantı düzenledik.

 


Müteakibinde 13-14 Kasım 2017 tarihlerinde Hububat Ticaret Merkezinde aynı yetkilerle birlikte MISIR alıcılarıyla toplantı düzenledik.

 


MISIR alımlarında NEM ÖLÇÜMÜNDE Hububat Ticaret Merkezindeki TİCARET BORSAMIZIN NEM ÖLÇÜM cihazımız Standartlarına uygun olarak KALİPRASONU yapılarak NEM ÖLÇÜMÜNÜ yapmaktadır. Bu nedenle ve özellikle ÇİFTÇİLERİMİZİN mağduriyetlerine sebebiyet verecek bir sıkıntı yaşanmasına müsaade edilmeyecektir. Alıcılarımızda Alımlarını Ticaret Borsası nem ölçüm cihazımızda ölçümün yapılarak dürüst ve helal bir MISIRIN alınmasını gündeme getirdik. Değerli ÇİFTÇİLERİMİZ ve değerli alıcılarımız alım ve satımlarınızı Müstahsilli(Faturalı) yapınız ileride teftiş ve incelemelerde cezai müeyyidelerle karşılaşırsınız. Mısır hasadınızın bereketli olması temennisiyle, MISIR Alıcılarımızada HELAL KAZANÇLAR diliyorum. 


Saygılarımla, 


Kızıltepe Çifçiler Dernek Başkanı MİKAİL ERBEYİ''

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00