KIZILTEPE ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan DINLER ,2017 ÇKS yönetmeliğine göre tarım ilçe müdürlükleri tarafından istenen, DEDAŞ tan sulama yaptığı kuyuya ait abone numarasını gösteren ve son bir ay içinde alınmış bir belge ibrazı uygulamasının yürürlükte

16.10.2016 21:01:42 0
KIZILTEPE ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan DINLER yaptığı açıklamada,2017 ÇKS  yönetmeliğine göre tarım ilçe müdürlükleri tarafından istenen, DEDAŞ tan sulama yaptığı kuyuya ait abone numarasını  gösteren ve son bir ay içinde alınmış bir belge ibrazı uygulamasının yürürlükten kaldırılmasını istedi. 

 

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan DINLER açıklamasında 2017 yılı ÇKS yönetmeliğine göre sulu araziler için çiftçilerin tarım ilçe Müdürlüğüne DEDAŞ tan sulama yaptığı kuyuya ait abone numarasını  gösteren ve son bir ay içinde alınmış bir belge ibraz etmek zorunda. bırakıldığını belirterek,bu belgenin alınabilmesi için de DEDAŞ il müdürlüğüne  borcu olan çiftçilerden borçlarını kapatmalarının şart koşulduğunu  belirterek DEDAŞ I'n yaptığı bu haksız ve yasal olmayan uygulamanın acilen durdurulmasını istedi.

 

Başkan Dinler yazılı açıklamasında şu ifadeye yer verdi;

''2017 yılı ÇKS yönetmeliğine göre sulu araziler için çiftçilerimiz tarım ilçe Müdürlüğüne DEDAŞ tan sulama yaptığı kuyuya ait abone numarasını gösteren ve son bir ay içinde alınmış bir belge ibraz etmek zorunda. Söz konusu belgeyi vermek için DEDAŞ il müdürlüğü borcu olan çiftçilerimizden borçlarını kapatmalarını şart koşuyor.

Yasal olmayan bu uygulama ile ödeme durumu olmayan çiftçilerimiz destekleme işlemlerini yapamadığı için hem desteklemelerden yararlanmayacak hemde kullandıkları banka kredilerini yenıleyemeyecek ve yeni kredi çekemeyecekler.


Çiftçilerimizi mağdur edecek olan DEDAŞ'ın yaptığı bu haksız ve yasal olmayan uygulamanın durdurulması bir düzene konulması için başta tüm yetkili mülki amirleri , iktidar ve muhalefet siyasi partilerin yetkili kurullarını göreve davet ediyoruz.
 

KızıIltepe ziraat odası başkanı
Bedirhan DINLER''Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00