KIZLTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ BAŞKANI ÖTER`DEN PİRİNÇ PROTESTOSU

Mardin Toplumsal Federasyonu Genel Başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter`in Sosyal Etkinliklerde ve Düğünlerde yemeklerde Bulgur ikramı yönündeki hassasiyeti herkes tarafından bilinir.Davetli olduğu 2 ayrı Düğünde Pirinç ikra

Mardin 11.08.2018 12:10:20 0
KIZLTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ BAŞKANI ÖTER`DEN PİRİNÇ PROTESTOSU

Mardin Toplumsal Federasyonu Genel Başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter'in Sosyal Etkinliklerde ve Düğünlerde yemeklerde Bulgur ikramı yönündeki hassasiyeti herkes tarafından bilinir.Davetli olduğu 2 ayrı Düğünde Pirinç ikramı yapılan Başkan Mehmet Şerif Öter ikram edilen Pirinci protesto ederek yemedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Yıllardır Mardin yöresinde yetiştirilen ve Dünyanın en kaliteli ve lezetli Bulguru  olan Mardin Bulguru'nun  Kızıltepe ve Mardin yöresinde Düğünlerde ,Sosyal etkinliklerde   ikram  edilmesi gerektiğini söyleyen ve  dilendirerek  bu yönde defalarca basın açıklaması yapan Mardin Toplumsal Federasyonu Genel Başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter Pazar günü  davetli olduğu  iki dostu ve aynı zamanda meslektaşları  olan Hacı İbrahim Zamur ve Mahmut Yaman İkisinin oğullarının düğünlerine katıldı.

 

Aynı gün  Biri öğlen biri de akşam ayrı düğün salonlarında olan ve iki düğünde de binlerce davetlinin olduğu düğünlerde davetlilere   ikram edilen  yemekte Pirinç  verilen Başkan Öter,ayıp olmasın diyerek Et ve diğer yemek ikramlarını yerken,Düğün yemeğinde ikram edilen  Pirinci  ise  protesto ederek  yemeyerek  yemeklerde Mardin Bulguru verilmesi konusundaki hassasiyetini göndeme taşıdı.

 

Başkan Mehmet Şerif Öter Sosyal Medya hesabında yayınladığı yazısında konuyu yeniden  göndeme taşıdı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yiyecek

Mardin Toplumsal Federasyonu Genel Başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter Sosyal Medya hesabından bugün şu yazıyı paylaştı;

 

BİRAZ UZUN OLDU AMA OKUMANIZI İSTİRHAM EDERİM.


Yemek sofrasını paylaşmak düşünce yapıma terstir. Fakat konu Milli servet, tarımımız olduğundan yemekli paylaşım yapma gereğini duyduğum için sizlerden özür diliyorum. Bu Pazar günü sevdiğim,değer verdiğim iki dostum ve aynı zamanda meslektaşlarım olan Hacı İbrahim Zamur ve Mahmut Yaman İkisinin oğullarının düğünü vardı. Biri öğlen biri de akşam ayrı düğün salonlarındaydı. Her iki düğünde de binlerce davetli misafir vardı. Salonlar tıka basa doluydu. Düğünleri hayırlı olsun Rabbim her iki düğünün evlenen gençlerimizi mesut etsin. Ve her iki cihanda bahtiyar etsin İnşallah. Ama her iki düğünde ikrâm edilen yemek menüsünde PİRİNÇ ikramı vardı. Buna çok üzüldüm. Kesinlikle pirinç yerine Mardin’in öz be öz ürünü Velinimetimiz çiftçilerimizin emeği,Dünyanın en kaliteli buğdaylarından üretilen Lezzeti dillere destan Mardin BULGURUNU ikram etmeleri gerekirdi.

 

Çünkü Her iki düğün sahibi de sayın Hacı İbrahim Zamur hem çiftçi,hem Bulgur Fabrikası sahibi Üstelik Mardin Bulgurcular Derneğinin kurucu Başkanıydı. Diğer düğün sahibi sayın Mahmut Yaman aynı şekilde çiftçi ve Zahirecidir. Tüm Mardinlilerin Bulguruna sahip çıkması için daha önce basınımızın aracılığıyla üç kez haber yaptım. Metropollerde yaşayan Mardinli STK.İş adamı ve hemşehrilerimizin bulguruna sahip çıkmasını ve tüketimini teşvik etmeleri için çağrılar yapıyoruz,mektuplar hazırlıyoruz. Aynı şekilde Mardin ve tüm ilçelerimizin idarecilerine mektuplar göndermeye hazırladığımız bir dönemde bu iki dostumuzun düğünlerinde pirinç ikram etmelerini üzüntüyle karşıladım ve yadırgadım.

 

Bu tür toplantılar Mardin bulgurumuzun tanıtımına ve teşvik edilmesi için çok önemli fırsatlardır. Pirinç ikramı sadece ve sadece gösteriş ve kibirden ibaret olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha tüm Mardinlilere çağrıda bulunuyorum Bulgurunuza sahip çıkın. Diyorum ki Milliyetçilik, Memleket severlik Velatparêzlık sözle,sloganla değildir. Memleketimizde üretimi yapılan tüm ürünlere ve değerlere icraatımızla,fiilimizle desteklemekle ve sahip, Çıkmakladır. Daha önce yaptığımız açıklamanın arkasında duruyor ve bir kez daha hatırlatıyorum.

 

Düğün ve toplantılarında Bulgur dururken İthal GDO.lu pirinç ikram eden Başta Zahireci Meslektaşlarım ve bulgur Fabrikalarının sahiplerinin düğün davetlerine iştirak edeceğim,Çiçek Çelengimizi göndereceğiz. Ama ikram edilen pirinçlerini yemeyeceğiz. Tıpkı bu gün her iki düğünümüzde yaptığımız gibi Ben ve Mardin Bulgurcular Dernek başkanımız sayın Faysal Sun saygısızlık olmasın diye ekmek ayran.et yedik. Aynı zamanda düğün sahipleri dostlarımıza da uyarımızı yaptık. Ve resimlerde görüldüğü gibi PİRİNÇ yemedik. Bu konuda herkesten duyarlılık ve destek bekliyoruz.

 

Saygılarımla.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69